Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα ονόματα των «εκλεκτών» της εθνικής νέων, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία από 21 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου. Από τους 23 ποδοσφαιριστές θα «κοπούν» δύο, αφού η αποστολή για τη διοργάνωση θα αποτελείται από 21 παίκτες.

Στην εθνική νέων κλήθηκαν οι Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός), Νίκος Μαρινάκης (Παναθηναϊκός), Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (ΑΕΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος), Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός), Σπύρος Φουρλάνος (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Διαμαντάκος (Άρης), Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος), Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης), Σωκράτης Διούδης (Άρης), Νίκος Γιαννακόπουλος (Πανιώνιος), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Εργοτέλης), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Γούτας (Ξάνθη), Μπάμπης Λυκογιάννης (Ολυμπιακός), Αντώνης Ράνος (Ξάνθη), Τάσος Μπακασέτας (Αστέρας Τρίπολης), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ταξιάρχης Φούντας (ΑΕΚ), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ) και Αλέξανδρος Κούρος (Πανιώνιος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί μαζί με Μεξικό, Παραγουάη και Μάλι, σε έναν όμιλο που ο Τσάνας χαρακτήρισε «… πολύ δύσκολο, με έμπειρες ομάδες και με διαφορετική φιλοσοφία η κάθε μία. Με βάση τα χαρακτηριστικά τα δικά μας, αλλά και των άλλων ομάδων, θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Το Μεξικό είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, ίσως και η καλύτερη. Είναι πρωταθλήτρια Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής και έχει στο παλμαρέ της 13 συμμετοχές σε αυτή τη διοργάνωση. Για να φτάσουν μέχρι εδώ δέχθηκαν μόλις ένα γκολ, κάτι το οποίο τους κάνει επικίνδυνους. Το Μάλι αποτελείται από πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα γαλλικά πρωταθλήματα. Υπερτερούν σε σωματικά προσόντα, δύναμη και ταχύτητα και για αφρικανική ομάδα έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Η Παραγουάη άφησε έξω την Αργεντινή, πράγμα που την κάνει ιδιαίτερα δυνατή. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας τους και είναι ομάδα με εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο από το δικό μας. Πιστεύω πως μπορούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να “χτυπήσουμε και τις τρεις ομάδες».

Ο Τσάνας τόνισε επίσης ότι «θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα επάξια, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι η πρώτη μας φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 και θα πάμε χωρίς πίεση, καθώς έχουμε παίκτες με εμπειρία και ταλέντο. Για παράδειγμα οι Μπουχαλάκης, Μαυρίας, Καπίνο, Σταφυλίδης έχουν συμμετοχές και στο πρωτάθλημα, αλλά και με τις εθνικές. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες έχουν κληθεί και στην εθνική ανδρών. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα κάνουμε μία πολύ καλή προετοιμασία ώστε οι παίκτες να είναι υγιείς. Κατανοούμε το γεγονός πως δεν είναι εύκολο να φτάσεις ψηλά σε δύο σερί διοργανώσεις, μετά την περσινή επιτυχία στο Euro U-19. Σίγουρα ο απώτερος στόχος είναι η στελέχωση της εθνικής ανδρών. Ήδη υπάρχουν πολλά μέλη της ομάδας των ανδρών που προέρχονται από εμάς ή είναι ακόμα σε εμάς. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Εύχομαι πως μέσω του Παγκοσμίου ο Φερνάντο Σάντος να μπορέσει να δει τα θετικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης