Ακόμη μια ποδοσφαιρική γιορτή κατέληξε σε φιάσκο.

Ο Θανάσης Γιάχος και οι βοηθοί του Δημήτρης Σαραϊδάρης και Αντώνης Καρατζίκας κατάφεραν να γίνουν αρνητικοί πρωταγωνιστές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 37χρονος ρέφερι και οι βοηθοί του υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και, αναμφίβολα, οι αποφάσεις τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια), κατακτώντας το 26ο Kύπελλο της ιστορίας τους και, ως εκ τούτου, το νταμπλ.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαιτητής του συνδέσμου Χίου και οι επόπτες αρνήθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι στον Αστέρα Τρίπολης: το πρώτο όταν ο Μανιάτης έδιωξε την μπάλα καθαρά με το χέρι πάνω στη γραμμή και το δεύτερο σε μαρκάρισμα πάνω στον Ράγιος στην παράταση.

Παράλληλα, απολύτως δίκαια η ομάδα της Τρίπολης διαμαρτυρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο για μη αποβολή του Χολέμπας, ο οποίος χτύπησε τον αντίπαλό του, αντικρίζοντας όμως μόνο την κίτρινη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το… σόου του Γιάχου ολοκληρώθηκε στο τέλος: στο πέναλτι που δόθηκε σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν, και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τζιμπούρ, η παράβαση γίνεται οριακά εκτός περιοχής.

Άραγε, η ΚΕΔ δεν θα πρέπει να κάνει κάτι, ώστε διαιτητές σαν τον Γιάχο να εξαφανιστούν από τον χώρο της διαιτησίας, προκειμένου -επιτέλους- οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι οι μόνοι πρωταγωνιστές;

Οι φάσεις που δεν είδε ο διαιτητής

Tο καταφανέστατο πέναλτι μετά το χέρι του Μανιάτη στη γραμμή…

Η κόκκινη που δεν δόθηκε στον Χολέμπας…

Η ανατροπή στον Ράγιος…

Η ανατροπή στον Ράγιος σε πιο κοντινό πλάνο…

Το πέναλτι εκτός περιοχής του Ολυμπιακού…

Εριστικός ο Μανιάτης, παίκτης του Αστέρα πήρε κάρτα…

To εξόφθαλμο φάουλ του Μανιάτη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης