Ο Κολοκοτρώνης είναι ο πρώτος του αγώνα. Τελειώσαμε. Αυτός, ο Θόδωρος ήταν ο αρχηγός. Πολεμιστής. Πολέμαρχος. Μυαλό. Άνθρωπος της μάχης. Έλληνας. Δηλαδή;

Έλληνας σημαίνει μικρό μέγεθος. Αδύναμος απέναντι στον ισχυρό εχθρό. Έλληνας ίσον ο τίποτας, ο μείον τίποτας σε σύγκριση με τον κατακτητή. Ποιος Έλληνας; Είσαι υπόδουλος 400 χρόνια, δεν έχεις στρατό, δεν έχεις όπλα και το 90% των αρματωμένων έχουν ξεκάθαρες κολεγιές με τον εχθρό. Δεν είναι ακριβώς προσκυνημένοι, όμως έχουν κάνει τις συμφωνίες τους. Τα λέμε όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό ότι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι η μεγάλη αδυναμία του αποδυτηριάκια. Άλλη τεράστια μορφή. Έλληνας κι αυτός. Τι εννοείς. Οι περισσότεροι οπλαρχηγοί ήταν αλβανικής καταγωγής. Να ξέρουμε τι λέμε.

Μέγιστο στρατιωτικό μυαλό ο Καραϊσκάκης, ο Ρουμελιώτης, όμως η πρωτοκαθεδρία του αγώνα ανήκει στην καρδιά και την ευφυΐα του γέρου του Μωριά, του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, που σα σήμερα, 5 Ιανουαρίου, το 1825, τον πήγαν κατηγορούμενο σε δικαστήριο.

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι. Δεν υπάρχει δεύτερη πιο γαμημένη ράτσα. Πριν ακόμα φύγουν οι Τούρκοι κάθισαν σε δίκη ποιον; Τον πρώτον. Τον αρχιήρωα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιοι διέπραξαν αυτή την εφιαλτική εθνική αλητεία; Οι Λιάπηδες και οι Τσοχατζούπολοι της εποχής. Ούξου, βρωμοκοπρόσκυλα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, έγινε καρφωτή η δουλειά με τον Λιάπη, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης