Οι San Antonio Spurs αναδείχθηκαν νικητές στο πρώτο παιχνίδι των τελικών της Δύσης απέναντι στους Oklahoma City Thunder στο At&t center.

Τα «σπιρούνια» ανέτρεψαν διαφορά εννέα πόντων στην τέταρτη περίοδο και με μπροστάρη τον Manu Ginobili έφτασαν στη νίκη με 101-98, πήραν προβάδισμα στη σειρά και κράτησαν το πλεονέκτημα της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη περίοδο, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με πολλές αλλαγές στο σκορ και τους Spurs να προηγούνται 24-18 με ένα σερί επτά πόντων του Ginobili.

Η δεύτερη και η τρίτη περίοδος ανήκαν στους Thunder, οι οποίοι με μπροστάρηδες τους Durant, Westbrook και Fischer προηγήθηκαν 47-46 στο ημίχρονο και 71-62 στο τέλος της τρίτης.

Ο τεχνικός των Spurs, Gregg Popovich, αποφάσισε να απαντήσει στο τρικ με τον Durant σε θέση πάουερ φόργουορντ, βάζοντας τον Stephen Jackson να τον μαρκάρει. Ο βετεράνος φόργουορντ πέρασε χειροπέδες στον σταρ των Thunder και οι Gary Neal (12 πόντοι) και Tiago Splitter (9 πόντοι) έδωσαν λύσεις στην επίθεση και οι Spurs έτρεξαν ένα σερί 9-0, ισοφαρίζοντας σε 73-73.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μπήκε στο παιχνίδι και ο Ginobili, η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ο Αργεντινός γκαρντ σημείωσε 11 πόντους στην τέταρτη περίοδο, διαλύοντας την άμυνα της Oklahoma City, καταφέρνοντας μάλιστα με ένα καλάθι και φάουλ να στείλει τη διαφορά στους 10 πόντους (94-84), καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Το μόνο που έκαναν οι Thunder στο τέλος ήταν να καταφέρουν να μειώσουν στο τελικό 101-98 χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα.

Δείτε το video

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης