Χωρίς γκολ και νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θράκης. Ξάνθη και Πανθρακικός έμειναν στο 0-0, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες. Ο Φλίσκας για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε στο 76` και ο Σερφά του Πανθρακικού στο 24`.

Ο Πανθρακικός δημιούργησε δύο φάσεις στην αρχή του αγώνα. Στο 10’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ του Βαϊρουά και στο επόμενο λεπτό έδιωξε κόρνερ την κεφαλιά του Σερφά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 24ο λεπτό ο Σερφά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή βγήκε απ το γήπεδο για να βγάλει το κολάν που φορούσε! Η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς στο 36’ ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτσόπουλο, ενώ ο Πλατέλας στο 45’ σούταρε άουτ.

Στο 76’ και η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φλίσκα, ενώ στο 79’ ο Ντάνι τραυματίστηκε και οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, σημειώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα μετά από σουτ του Μπαϊκαρά, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξάνθη – Πανθρακικός 0-0 (Nova 3)

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:
Φλίσκας, Ντάνι, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης, Βάλλας, Μαρίν – Σερφά, Μπαϊκαρά, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Λαδάκης

Κόκκινες κάρτες:
76′ Φλίσκας – 23′ Σερφά

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου):
Λοντίγκιν, Μπέρτος (46′ Μαρίν), Βάλλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας (46′ Νάκας), Μάνταλος, Μαρσελίνιο (68′ Ράνος), Μαρσκόφσκι.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης):
Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Μακρυδημήτρης, Σερφά, Χρήστου, Λαδάκης, Καστσελάν, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (31′ Μελίσσης), Λουσέρο (75′ Μουνάφο), Παπαδόπουλος (90′ Κυβελίδης).

Οι δηλώσεις:

Νίκος Κωστένογλου (Ξάνθη): «Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι και θέλαμε να το κερδίσουμε. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Όταν παίζαμε με παίκτη παραπάνω προσπαθήσαμε να διασπάσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες που δεν ήταν αρκετές για να πετύχουμε γκολ. Στην επανάληψη και μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξαν οι ισορροπίες και το πλεονέκτημα έγινε μειονέκτημα. Σκύβουμε το κεφάλι μας, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και δουλειά από όλους. Κοιτάμε μπροστά, το πρωτάθλημα είναι μακρύ και ο δρόμος δύσκολος. Θα προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο. Ο Ντάνι ήταν έτοιμος 100%. Τον χρησιμοποίησα στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να το βγάλει εξαιτίας ενός τραβήγματος στον προσαγωγό».

Παύλος Δερμιτζάκης (Πανθρακικός):
«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι όχι μόνο ότι γιατί ήταν θρακιώτικο ντέρμπι αλλά λόγω της ανάγκης των βαθμών που είχαν οι δύο ομάδες. Θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα και ήρθαμε στην Ξάνθη για τη νίκη. Αυτό ήταν το πλάνο και γι’ αυτό προετοιμαστήκαμε. Ο πόντος που πήραμε θα έλεγα ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας βαθμός, βάσει των συνθηκών του αγώνα. Μέχρι την αποβολή ελέγχαμε το παιχνίδι αλλά μετά την κόκκινη του Σερφά φυσικό ήταν να δεχθούμε πίεση από τον αντίπαλο. Δεν ήταν μόνο η αποβολή αλλά και το γεγονός ότι θυσιάσαμε κι ένα παίκτη από το δημιουργικό κομμάτι, αλλά έτσι έπρεπε να ενεργήσουμε στο τακτικό κομμάτι. Στο β’ μέρος είχαμε μία καλή διαχείριση του αγώνα μιας και ο αντίπαλος δεν δημιούργησε φάση. Βάλαμε τα θεμέλια για κάτι καλό και επιθετικά. Μετά την αποβολή του Φλίσκα απειλήσαμε στην κόντρα επίθεση και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη με την φάση του Μπαϊκαρά στο φινάλε. Γενικά η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Η ομάδα δείχνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της και πιστεύω στις δυνατότητές της. Η εμφάνιση αυτή και ο βαθμός ισοδυναμεί με νίκη. Ευχαριστώ όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν το παιχνίδι αν και δεν υπήρχε η δυνατότητα να έρθουν οργανωμένα. Ευχαριστούμε την Ξάνθη για την φιλοξενία που είχαμε. Για την διαιτησία δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης