Με το… ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» συνέτριψε την Τετάρτη με 3-0 την Ντόρτμουντ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση και μόνο αν «αυτοκτονήσει» στον επαναληπτικό της Βεστφαλίας (8/4) θα χάσει το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Παράλληλα η ομάδα της Μαδρίτης με αυτή τη νίκη πήρε κατά κάποιον τρόπο… εκδίκηση από τους «κιτρινόμαυρους» για τον περυσινό αποκλεισμό τους στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αντσελότι, που εκμεταλλεύθηκε τις πολλές και σημαντικές απουσίες των Γερμανών, ανάμεσά τους και αυτή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Στο 27΄ ο Ισκο (πήρε τη θέση του Ντι Μαρία) με πανέξυπνο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βαϊντενφέλερ και έγραψε το 2-0.

Ο Γερμανός γκολκίπερ είχε στο ενεργητικό του καταπληκτικές αποκρούσεις σε φάουλ του Ρονάλντο και του Μπέιλ κρατώντας το σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα. Πάντως κι ο Κασίγιας είχε αρκετή δουλειά, όπως και οι αμυντικοί της Ρεάλ, καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δημιούργησε ευκαιρίες για ένα γκολ που θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Ομως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 100ή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 57΄, σκόραρε για 14η φορά φέτος και χρειάζεται ακόμα ένα γκολ για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα σε μια σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τώρα μοιράζεται την πρωτιά με τον Λιονέλ Μέσι (2012) και τον Ζοζέ Αλταφίνι (1963).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Ρόις, Κελ, Γκροσκρόιτς

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι):
Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ισκο (72΄ Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Μπενζεμά (75΄ Μοράτα), Ρονάλντο (80΄ Κασεμίρο)

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (66΄ Σίμπερ), Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Γκροσκρόιτς, Κελ (73΄ Γιόιτς), Μχιταριάν (63΄ Χόφμαν), Σαχίν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης