Ο Γιάννης Κωστάκης είναι ο αθλητής που χρονικά ανοίγει και κλείνει τον κύκλο των ελληνικών συμμετοχών στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το δυσάρεστο γι` αυτόν είναι ότι τα αγωνίσματα στα οποία πρωταγωνιστεί και στα οποία κατέχει παγκόσμια και ευρωπαϊκά ρεκόρ, καθώς και ένα χάλκινο μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δεν βρίσκονται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Τα καλά μου αγωνίσματα είναι τα 50, 100 και 200μ. ελεύθερο που έχουν βγει από το Παραολυμπιακό πρόγραμμα, τα 200μ. μικτής ατομικής που έκανα παγκόσμιο ρεκόρ εφέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αθήνας, όπως και τα 100μ. πρόσθιο και η σκυταλοδρομία, όπου η ελληνική ομάδα συμμετείχε στο Πεκίνο και τα είχε πάει πολύ καλά. Για τα αγωνίσματα που συμμετέχω, στόχος μου είναι να μπω στην οκτάδα και να πετύχω όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο», είπε ο κολυμβητής των Αετών, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο να μην προλάβει να είναι έτοιμος για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος μετά τον τραυματισμό μου στο Βερολίνο, ο οποίος μοιάζει πλέον με ένα κακό όνειρο. Αν και γράφτηκε ότι επρόκειτο για έναν τραυματισμό που μπορεί να μου στοίχιζε ακόμη και τη συμμετοχή μου στους Αγώνες, απέδειξα ότι διαθέτω το ψυχικό σθένος για να καλύψω το χαμένο έδαφος και τελικά να βρίσκομαι εδώ έτοιμος για να διεκδικήσω ότι μου αναλογεί. Άλλωστε το αποδεικνύει και το γεγονός ότι από τότε έως και τώρα έλαβα μέρος σε μερικές μεγάλες διοργανώσεις, όπου είχε την ευκαιρία να πετύχω τόσο ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο ρεκόρ σε διαφορετικά αγωνίσματα. Βγήκα νικητής από μια ακόμη περιπέτεια. Με βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι έγινε άμεση χειρουργική αποκατάσταση των καταγμάτων, καθώς και το γεγονός ότι είχα σημαντική βοήθεια από το Κέντρο Αποκατάστασης Ανάπλαση. Σε συνδυασμό και με τη συστηματική δουλειά από μεριάς μου και με τη σκέψη καρφωμένη στο Λονδίνο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισα το στοίχημα».

Ο Γιάννης Κωστάκης είχε να πει μόνο καλά λόγια για το κολυμβητήριο («η αγωνιστική πισίνα έχει όλα όσα επιθυμεί ένας αθλητής για να μπορέσει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό»), ενώ σχετικά με την επόμενη ημέρα μετά το Λονδίνο είπε ότι «θα μου μείνει η χαρά και η ευτυχία ότι θα έχω εκπροσωπήσει για ακόμη μία φορά τη χώρα μου. Δεν σταματώ εδώ. Νοιώθω ότι βρίσκομαι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και αυτό θα φροντίσω να το δείξω όχι μόνο εδώ στο Λονδίνο, αλλά και τα επόμενα χρόνια».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης