Επτά Ελληνες κολυμβητές θα συμμετάσχουν στο διεθνές μίτινγκ της Μασσαλίας, που διεξάγεται από την Παρασκευή έως την Κυριακή (6-8/3).

Πιο συγκεκριμένα, στο γαλλικό λιμάνι μεταβαίνουν αύριο (μέσω Ρώμης) οι Θεοδώρα Γιαρένη (50μ., 100μ., 200μ. ελεύθερο), Νόρα Δράκου (50μ. ,100μ. ύπτιο, 50μ. ελεύθερο), Γιάννης Καρπουζλής (50μ., 100μ., 200μ. πρόσθιο), Χρήστος Κατραντζής (100μ., 200μ. ελεύθερο, 100μ. πεταλούδα), Στέφανος Δημητριάδης (50μ., 100μ., 200μ. πεταλούδα), Οδυσσέας Μελαδίνης (50μ., 100μ. ελεύθερο) και Παναγιώτης Χιώτης (200μ., 400μ. μικτή ατομική, 200μ. πρόσθιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίοι μετέχουν με δικά τους έξοδα, συνοδευόμενοι από τον προπονητή του Παλαιού Φαλήρου, Παναγιώτη Βελέντζα, ενώ τους υπόλοιπους πέντε συνοδεύει εκ μέρους της ΚΟΕ ο προπονητής Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης.

Στο μίτινγκ της Μασσαλίας αναμένεται να μετάσχουν περί τους 520 αθλητές/τριες από 18 χώρες, πέραν της διοργανώτριας Γαλλίας. Μεταξύ αυτών, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης, όπως ο Βραζιλιάνος Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, οι Δανές Ζανέτ Οτεσεν και Ρίκε Μέλερ-Πέντερσεν, η Ισπανίδα Μιρέια Μπελμόντε, ο Γερμανός Μάρκο Κοχ, η Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου, η Ολλανδή Ινγκε Ντέκερ, η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, ο Αμερικανός Νέιθαν Εϊντριαν και η συμπατριώτισσά του Νάταλι Κάφλιν, και φυσικά η «αφρόκρεμα» της γαλλικής κολύμβησης, με επικεφαλής τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες Γιανίκ Ανιέλ και Φλοράν Μανοντού.

Οι αγώνες αποτελούν ευκαιρία επίτευξης ορίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, για όσους εκ των Ελλήνων συμμετεχόντων δεν τα έχουν καταφέρει ως τώρα (Γιαρένη, Δράκου, Καρπουζλής, Χιώτης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης