Το Σάββατο ανοίγει η αυλαία του Κόπα Άφρικα (17 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου) και η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι ομάδες που θα μεταβούν στην Ισημερινή Γουινέα για τη διοργάνωση θα πρέπει να περάσουν από την πρωτεύουσα Μαλάμπο και να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον ιό Έμπολα.

Αυτοί που θα έχουν συμπτώματα του ιού ή αυτοί που θα αρνηθούν να εξεταστούν, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα για ένα διάστημα που μπορεί να φτάσει και τις 21 ημέρες. «Όλοι όσοι φτάνουν στο Κύπελλο Εθνών πρέπει να σεβαστούν τους ιατρικούς κανόνες και τους κανονισμούς» τονίζει χαρακτηριστικά η CAF στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί αντανακλούν τους φόβους για εξάπλωση του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού, που οδήγησε το Μαρόκο να ζητήσει την αναβολή της διοργάνωσης. Η CAF απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα και αφαίρεσε από το Μαρόκο τη «φιλοξενία» του τουρνουά, την οποία ανέθεσε την τελευταία στιγμή στην Ισημερινή Γουινέα.

Η χειρότερη καταγεγραμμένη επιδημία του ιού έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.371 ανθρώπους και έχει μολύνει 21.171 σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η Γουινέα μετέχει στο Κόπα Άφρικα, αλλά όχι και οι άλλες δύο χώρες.

Η απαίτηση για τον ιατρικό έλεγχο οδήγησε τους ανθρώπους της ομάδας της Τυνησίας να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για ένα φιλικό προετοιμασίας στη γειτονική Γκαμπόν. Όπως έκαναν γνωστό, θα ήταν δύσκολο να μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός της ομάδας στην Γκαμπόν για το παιχνίδι και στη συνέχεια στο Μαλάμπο για τον ιατρικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχικός προγραμματισμός των ανθρώπων της εθνικής Τυνησίας ήταν να μεταβούν απευθείας στη μικρή πόλη Εμπεμπιγίν, στα ανατολικά της Ισημερινής Γουινέας, όπου θα βρίσκεται η «βάση» της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης