Για όσα συνέβησαν στα Σπάτα με τους οπαδούς της ΑΕΚ και τον Εμίλιο Φουρτάδο μίλησε ο Έβαλντ Λίνεν στην «Αθλητική Κυριακή».

Ο Γερμανός προπονητής είπε ότι κατανοεί την πίκρα των οπαδών, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από την προπόνηση ήρθαν οπαδοί στα Σπάτα και μου είπαν ότι ο Φουρτάδο έκανε μια άσεμνη χειρονομία κατά την προθέρμανση στην Τρίπολη. Εγώ τους είπα ότι έχω δει και τους οπαδούς να μην του συμπεριφέρονται σωστά. Να τον κατηγορούν. Μιλήσαμε για μισή ώρα και μετά ξεκίνησε η προπόνηση. Όμως, στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν έξι-επτά άτομα και μετά την προπόνηση κυνήγησαν τον Φουρτάδο, για να τον χτυπήσουν. Εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε να τον προστατέψουμε και κατάφερε να ξεφύγει… Η κατάσταση ήταν δύσκολη.

Σήμερα αισθάνθηκα λίγο… μόνος. Μετά από αυτό που έγινε, μιλήσαμε με τους οπαδούς. Καθίσαμε μαζί δυο-τρεις ώρες και ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους. Καταλαβαίνω τα αισθήματά τους, η ΑΕΚ είναι η ζωή τους, την ακολουθούν παντού, δίνουν πολλά χρήματα, για να έρχονται όπου παίζουμε, αγοράζουν εισιτήρια… Όμως, δεν πρέπει ποτέ, ποτέ, να γίνονται τέτοια πράγματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ούτε ο Φουρτάδο να συμπεριφέρεται έτσι, ούτε όμως και οι οπαδοί να κάνουν αυτά που έκαναν.

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση το τελευταίο διάστημα φαινόταν ότι γίνεται πιο δύσκολη, λόγω των αποτελεσμάτων και ήξερα ότι κάποια μέρα θα ερχόταν η έκρηξη. O Εμίλιο δεν τα πήγαινε καλά με τους οπαδούς διότι δεν έπαιζε καλά, δεν ήταν σε καλή κατάσταση, όμως τις τελευταίες μέρες δούλευε πάρα πολύ καλά. Ήταν πολύ λυπηρό αυτό που έγινε, ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για μένα. Είπα και στους οπαδούς ότι με αυτό που έγινε σήμερα έχουμε έναν παίκτη λιγότερο. Ο Φουρτάδο έλεγε πως δεν μπορεί να έρθει ξανά στην προπόνηση μετά από αυτό. Ουσιαστικά ο Φουρτάδο πλέον χάθηκε για την ΑΕΚ. Πώς μπορεί να παίξει έτσι;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, ο Λίνεν μίλησε και για τα μετεγγραφικά της ΑΕΚ, λέγοντας τα εξής.

Για τον Πετρόπουλο: «Τα πήγε καλά κόντρα στον Αστέρα. Χρειάζεται όμως βοήθεια από τις πτέρυγες. Είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός, έμπειρος, με ποιότητα και με πολύ καλό χαρακτήρα».

Για την εμφάνιση κόντρα στον Αστέρα:
«Ήταν λάθος που προσπαθήσαμε στη φάση του πρώτου γκολ να παίξουμε το τεχνητό οφσάιντ και βγήκαμε ψηλά. Δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Το πρόβλημα είναι πως δίνουμε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις, οι αμυντικοί μας δεν είναι τόσο γρήγοροι και, όταν προηγηθήκαμε, ανεβήκαμε, δώσαμε χώρο χωρίς λόγο και οι γρήγοροι επιθετικοί του Αστέρα μας δημιούργησαν το πρόβλημα και πέτυχαν αυτά τα γκολ».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός. Θεωρώ πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Με τον Αστέρα μας έλειπαν παίκτες όπως ο Βλάχος και ο Κοντοές. Υπάρχει και ο Τσουμάγκας που αποκτήθηκε πρόσφατα και πιστεύω θα μας βοηθήσει. Ψάχνουμε και έναν παίκτη για τα άκρα της μεσαίας γραμμής».

Για τον Κλωναρίδη: «Δεν θα σας πω πως θέλουμε τον Κλωναρίδη. Άλλωστε, όλοι ξέρετε πως θέλουμε τον Κλωναρίδη. Γίνεται προσπάθεια να τον αποκτήσουμε, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες άλλων ομάδων».

Για άλλες μετεγγραφικές περιπτώσεις: «Θέλουμε σίγουρα έναν παίκτη για το αριστερό άκρο. Από εκεί και πέρα, μας απασχολούν κι άλλες περιπτώσεις πλην του Κλωναρίδη και θα δούμε τελικά τι θα γίνει. Πιστεύω σύντομα να έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις, θα δούμε».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης