Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησαν τόσο η Μπάγερν Μονάχου όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς πέρασαν νικηφόρα την Τετάρτη από τις έδρες των Άρσεναλ και Μίλαν αντίστοιχα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 2-0 των Λονδρέζων στο Έμιρεϊτς και πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με εξαιρετικό αριστερό βολέ του Τόνι Κρόος στο 58ο, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μίλερ στο 88′ με κεφαλιά. Πάντως το «κλου» του σημερινού παιχνιδιού ήταν τα δύο χαμένα πέναλτι στο πρώτο μέρος.

Μόλις στο 8΄ η Αρσεναλ, που είχε μπει πολύ δυνατά στο ματς, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οζίλ από τον Μπόατενγκ.  Την εκτέλεση ανέλαβε ο «παθών», αλλά ο Μανουέλ Νόιερ απέκρουσε. Στο 37΄ έγινε η φάση που «έγειρε» το ματς υπέρ της Μπάγερν.

Ο Ρόμπεν πρόλαβε την έξοδο του Τσέσνι, ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε. Ο Νταβίντ Αλάμπα έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά την έστειλε στο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άλλο ματς που διεξήχθη σήμερα η Μίλαν κοίταξε στα μάτια την Ατλέτικο στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο «Σαν Σίρο», στριμώχνοντάς την στα… σχοινιά με την πίεση από ψηλά στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια, το πρώτο στο 15΄, όταν το τεχνικό σουτ του Κακά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά και το άλλο στο 18΄, με τον Βέλγο τερματοφύλακα της Ατλέτικο να αντιδρά εξαιρετικά στην κεφαλιά του Πόλι και μετά την απόκρουσή του η μπάλα να βρίσκει στη δεξιά δοκό.

Πάντως ακόμη κι έτσι οι Μαδριλένοι μπόρεσαν να ισορροπήσουν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και στο 84΄ το μεγάλο «κανόνι» τους, Ντιέγκο Κόστα εκμεταλλεύτηκε το «κόλλημα» της ιταλικής άμυνας και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Αρσεναλ-Μπάγερν 0-2

Γκολ: 54′ Κρόος, 88′ Μίλερ

Κίτρινες: Σανόγκο, Ροζίτσκι – Μπόατενγκ, Μάντζουκιτς

Κόκκινες:
Τσέσνι (37΄)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τζέσνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (30΄λ.τρ. Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουϊλσιρ, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (73΄ Ροζίτσκι), Οζίλ, Καθόρλα (37΄ Φαμπιάνσκι), Σανόγκο

Μπάγερν (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (46΄ Ραφίνια), Ντάντε, Αλάμπα, Ρόμπεν, Μαρτίνες, Τιάγκο Αλκαντάρα (77΄ Πιζάρο), Κρόος, Γκέτσε, Μάντζουκιτς (63΄ Μίλερ)

Μίλαν-Ατλέτικο 0-1


Γκολ:
84′ Ντιέγκο Κόστα 

Κίτρινες:
Αμπέτε, Μπονέρα, Ραμί – Ινσούα, Σουάρεθ, Ντιέγκο Κόστα, Αντριάν

Μίλαν (Κλάρενς Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (25΄ Αμπάτε), Ραμί, Μπονέρα, Εμάνουελσον, Ντε Γιονγκ, Εσιέν, Πόλι (85΄ Κονστάντ), Κακά, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι (77΄ Πατσίνι).

Ατλέτικο (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ινσούα, Τουράν (74΄ Ροντρίγκεζ), Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Γκαρσία (80΄ Αντριάν), Ντιέγκο Κόστα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης