Για την παρθενική κλήση του στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, εν όψει των αγώνων με τη Βοσνία και τη Λιθουανία μίλησε την Τρίτη ο Γιούρι Λοντίγκιν, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να καθιερωθεί στη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γκολκίπερ της Ξάνθης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κλήση του και αν ένιωσε έκπληξη: «Απλά περίμενα πραγματικά αυτή τη στιγμή, οπότε φυσικά και είμαι ενθουσιασμένος».

Για το πώς παίζει στην Εθνική Ελλάδας: «Από την πλευρά της μητέρας μου είμαι Έλληνας, ενώ ο πατέρας μου είναι Ρώσος. Όταν ήμουν 10 χρονών μετακομίσαμε στην Ελλάδα. Εδώ ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο για την ομάδα του χωριού μου. Στα 15 μου με πήρε η Ξάνθη και τρία χρόνια αργότερα μου προσέφερε επαγγελματικό επίπεδο. Ένα χρόνο μετά ήμουν στην Εθνική Νέων της Ελλάδας και έπαιξα κάποια ματς».

Για το ότι παίζει αυτός βασικός και όχι ο Βιβιανί:
«Ο σχέσεις ανάμεσα στους τερματοφύλακες της ομάδας είναι καλές. Βοηθάει και ο τρίτος τερματοφύλακας, ο 35χρονος Σωτήρης Λυμπερόπουλος, που πάντα είναι έτοιμος να βοηθήσει στις προπονήσεις. Έχουμε δύο έμπειρους τερματοφύλακες».

Για τον ιδανικό τερματοφύλακα και για τον Νικοπολίδη: «Το είδωλό μου είναι ο Κασίγιας, ναι ο Νικοπολίδης είναι σημαντικό πρόσωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει αφήσει το στίγμα του στην ιστορία. Η ιστορία, ωστόσο υπάρχει για να ξαναγραφτεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν βλέπει τον εαυτό να γίνεται βασικός: «Είμαι έτοιμος για τα πάντα! Οι δύο άλλοι τερματοφύλακες, ο Σηφάκης και η Καρνέζης είναι άξιοι και έμπειροι τερματοφύλακες. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είμαι χειρότερος. Για μένα το ιδανικό είναι να μείνω στην ομάδα, να μην αποδειχθώ περαστικός».

Για την Ξάνθη και το πρωτάθλημα: «Τώρα το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν. Κάθε πόντος στα εκτός έδρας είναι ένα βραβείο. Στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε σε τι θέση θα είμαστε».

Για τους λίγους οπαδούς της ομάδας: «Οι οπαδοί είναι μεν λίγοι, αλλά αυτοί που έρχονται είναι εκδηλωτικοί. Είναι απλό. Όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι στον βαθμολογικά πίνακα, τόσο πιο πολλοί είναι οι οπαδοί. Παράλληλα, μετά από ένα σκάνδαλο που ξέσπασε για στημένα στην Ελλάδα οι οπαδοί έγιναν λιγότεροι».

Για τα στημένα και το αν έχει παρατηρήσει τίποτα: «Όχι δεν το σκέφτομαι. Ίσως υπάρχουν ματς τα οποία συζητούνται, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται τίποτα. Έχω ακούσει τέτοιες ιστορίες, αλλά πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα έχουν προβλέψει».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης