Παρελθόν θα αποτελέσει το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ειλημμένη δείχνει να είναι η απόφαση των «κόκκινων διαβόλων» να πουλήσουν τον διεθνή Άγγλο επιθετικό, με τιμή εκκίνησης περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον αποκλεισμό των «κόκκινων διαβόλων» από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι σχέσεις μεταξύ του Φέργκιουσον και του Ρούνεϊ περιγράφονται ως όλο και πιο «παγωμένες».

Ο 28χρονος επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται στο «Ολντ Τράφορντ» τα τελευταία οκτώ χρόνια, είχε ήδη προσπαθήσει να εγκαταλείψει την Γιουνάιτεντ από το χειμώνα του 2010, έχοντας μπει σε… πειρασμό από τα χρήματα που προσέφερε για την απόκτησή του η Μάντσεστερ Σίτι.

Τώρα, όμως, είναι οι «μπέμπηδες» που δεν τον θεωρούν πια απαραίτητο και τον βάζουν στη μεταγραφική λίστα τους, έναντι τιμήματος που ανέρχεται στο μισό από ότι πριν δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρέχον συμβόλαιο του Ρούνεϊ, ο οποίος κερδίζει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, λήγει το 2015 και δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που να μπορούν να του προσφέρουν τις ίδιες συνθήκες.

Στην Αγγλία μόνο οι Σίτι και Τσέλσι και στο εξωτερικό η Παρί Σεν Ζερμέν και οι δύο ομάδες του Μιλάνου, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», όσο και αν η συμφωνία της Παρί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποκλείει την άφιξη ακόμη ενός αστέρα. Αντίθετα, μια μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα θεωρείται απίθανη, αφού οι δύο «αιώνιοι» του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν προ πολλού χάσει το ενδιαφέρον τους.

Σε 271 αγώνες με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ ο Ρούνι έχει πετύχει 140 γκολ, όμως ο Φέργκιουσον φαίνεται να επενδύει για το μέλλον στο νεότερο Ντάνι Γουέλμπεκ, ως δίδυμο με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Ο πάγκος στον οποίο άφησε τον παίκτη ο προπονητής του την περασμένη Τρίτη, στον αγώνα με τη Ρεάλ, ήταν ακόμη ένα «τράνταγμα» σε μια παγωμένη σχέση.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης