Επίδειξη ισχύος από τη Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του «WTA Championships» της Κωνσταντινούπολης, αφού επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Μαρίας Σαραπόβα.

Έτσι, η Γουίλιαμς ανέβηκε στην κορυφή της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην καριέρα της, μετά το 2001 και το 2009, την ώρα που η Ρωσίδα έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες της στο συγκεκριμένο τουρνουά, ύστερα από την κατάκτηση του 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω ξαναδεί τόσα πανό με το όνομά μου» δήλωσε η νικήτρια που ολοκληρώνει τη σεζόν με μόλις τέσσερις ήττες (Νο3 στον κόσμο) και συμπλήρωσε: «Το 2002 παραμένει νομίζω η καλύτερη σεζόν μου. Βέβαια υπάρχει το 2013!».

Στο διπλό θριάμβευσαν οι Ρωσίδες Νάντια Πετρόβα και Μαρία Κιριλένκο. Οι χάλκινες Ολυμπιονίκες του Λονδίνου προκρίθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα στο «Kremlin Cup». Επικράτησαν με 6-1, 6-4 των Λούσι Χραντέσκα και Λούσι Χλαβάτσκοβα από την Τσεχία.

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης ήταν ότι οι θεατές αποδοκίμασαν τους επισήμους που συμμετείχαν στην απονομή, επειδή όλοι τους ήταν μέλη της τουρκικής κυβέρνησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η WTA ανακοίνωσε πως η πόλη του Μεξικό, το Καζάν, το Τιανζίν και η Σιγκαπούρη διεκδικούν την ανάληψη του τουρνουά το 2014. Υποψηφιότητα κατέθεσε και το Ρίο Ντε Τζανέιρο, ωστόσο ο φάκελος των Βραζιλιάνων δεν ήταν πλήρης και απορρίφθηκε.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης