Φτωχότερη είναι από σήμερα η αθλητική «οικογένεια» του Μεξικού, καθώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών η πρώτη γυναίκα από τη χώρα που αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης.

Ο λόγος για την αρσιβαρίστρια, Σοράγια Χιμένες Μεντιβίλ που πέθανε από έμφραγμα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρόσωμη αθλήτρια (1.54μ.) είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη το 2000 στο Σίδνεϊ, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 58κ., κι ενώ μόλις ένα χρόνο νωρίτερα ήταν όγδοη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η επιτυχία της αυτή αποδείχθηκε, πάντως, «πυροτέχνημα», καθώς δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε ντοπαρισμένη κατά τη διάρκεια των παναμερικανικών αγώνων στη Βενεζουέλα και το 2004 εγκατέλειψε την ενεργό δράση, λόγω συνεχών τραυματισμών στο αριστερό πόδι, όπου υποβλήθηκε συνολικά σε 14 εγχειρήσεις.

Εν συνεχεία η Σοράγια Χιμένες εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, με διαδοχικά καρδιο-αναπνευστικά επεισόδια, ένα εκ των οποίων είχε ως συνέπεια να χάσει έναν πνεύμονα. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε έμφραγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης