Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ που διεξήχθη την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 18η αγωνιστική της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 1-0 στο 84’ χάρη σε γκολ του Αγκάνθο, ωστόσο ο Πετρόπουλος «λύτρωσε» την «Ένωση» στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά, όντας ωστόσο σε εμφανή θέση οφ σάιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Τάσος Κάκος, που απέβαλε τέσσερις παίκτες, ενώ με τις αποφάσεις του στα τελευταία λεπτά… άναψε «φωτιά» στο ματς.

Πιο συγκεκριμένα στο 81ο λεπτό ο Κερκυραίος ρέφερι έδειξε δεύτερη κίτρινη χωρίς λόγο στον Τσούπρο, ενώ στην ίδια φάση πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια και ο Πουλίδο του Άρη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά την επίτευξη του γκολ των γηπεδούχων ο Αγκάνθο αποβλήθηκε, για την αφιέρωση που έκρυβε στο φανελάκι του για τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Άγγελο Τσιπούρα (!), που έφυγε προ ημερών από τη ζωή σε ηλικία 16 ετών, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κάκος απέβαλε και τον Βλάχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μνήμη του Τσιπούρα, οι παίκτες της ΑΕΚ κατέθεσαν στεφάνι στο μέρος όπου συγκεντρώνονται οι οργανωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίσθηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα οι δύο «μονομάχοι» παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, δεδομένης της βαθμολογικής κρισιμότητας της αναμέτρησης.

Έτσι ούτε ο Άρης ούτε και η ΑΕΚ μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν καλές φάσεις και οι δύο γκολκίπερ να είναι θεατές στα πρώτα 45 λεπτά.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του αγώνα και στο β’ ημίχρονο. Οι δύο ομάδες κοιτούσαν πρωτίστως να μην δεχτούν γκολ κι έτσι τα λεπτά περνούσα και το 0-0 έδειχνε ότι δύσκολα θα άλλαζε.

Κι όμως το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε κυριολεκτικά «φωτιά», καθώς επιτεύχθηκαν δύο γκολ, ενώ ο Τάσος Κάκος έδειξε τέσσερις κόκκινες κάρτες.

Στο 85` ο Αγκάνθο εκμεταλλεύθηκε αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΚ και με κοντινή προβολή, έδωσε το προβάδισμα στον Άρη, εντούτοις η «Ένωση» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πετρόπουλος με κεφαλιά-ψαράκι, χάρισε στους φιλοξενούμενους τον πολύτιμο βαθμό, ωστόσο το γκολ του κακώς μέτρησε, καθώς ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ ο σκορερ.

Κίτρινες:
Τσούπρος, Οικονομόπουλος, Βλάχος, Αγκάνθο, Κατίδης, Πουλίδο, Τσουμάγκας, Καραλής

Κόκκινες: Πουλίδο (81΄δεύτερη κίτρινη), Τσούπρος (81΄δεύτερη κίτρινη), Αγκάνθο (85΄δεύτερη κίτρινη), Βλάχος (89΄δεύτερη κίτρινη)

Άρης (Αλκάραθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (Παντίδος 84′), Πουλίδο,Μαργαρίτης, Σουνάς (Διαμαντάκος 57′), Καραγιάννης, Κοέλιο

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Τσούπρος, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Ρίκκα, Κορδέρο, Γκερέιρο (Καραλής 61′), Φούντας (Κατίδης 75′), Πετρόπουλος

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης