Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Αθανασιάδη στο 88ο λεπτό έσωσε τον βαθμό στο ισόπαλο με 1-1 σκορ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, με αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων να διατηρηθεί στους 8 βαθμούς, υπέρ των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Ζαρντίμ άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό με τον Τζιμπούρ, ωστόσο στη συνέχεια δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και το… πλήρωσε, χάνοντας τη νίκη, στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη ο «δικέφαλος» του Βορρά διατήρησε απόρθητο το φρούριό του.

Ο αγώνας

Σε σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε ο Γιώργος Δώνης τον ΠΑΟΚ, με τον Γλύκο να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και τους Έτο, Κατσικά, Βιβιάν και Λίνο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στο κέντρο, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κάτσε-Φωτάκης, στα άκρα ξεκίνησαν οι Ρομπέρ και Σαλπιγγίδης, ενώ στην επίθεση πήραν θέση οι Αθανασιάδης και Λόρενς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη, στο σύστημα 4-3-3 που επέλεξε ο Λεονάρντο, ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τοροσίδης και Χολέμπας ήταν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με το κεντρικό δίδυμο να συνθέτουν οι Μανωλάς και Σιόβας.

Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Μανιάτης, Μοδέστο και Μασάντο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Αμπντούν και Φουστέρ, με τον Τζιμπούρ να είναι η… αιχμή του δόρατος για τους «ερυθρόλευκους».

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε με το… καλημέρα τα ηνία του ματς, ασκώντας παράλληλα ασφυκτικό πρέσινγκ στους γηπεδούχους

Με τον Αμπντούν να κάνει… πράματα και θάματα από την αριστερή πλευρά, ο Ολυμπιακός δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να απειλήσει τον αντίπαλό του.

Κι αυτό γιατί η οπισθοφυλακή των Πειραιωτών λειτουργούσε υποδειγματικά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του «δικέφαλου» του Βορρά να χρειάζονται… κιάλια για να δουν την εστία του Κάρολ.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Γλύκος έδιωξε το γύρισμα του Αμπντούν και η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ, που μ’ ένα «ξερό» σουτ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας, «παγώνοντας» την -κατάμεστη από φίλους του ΠΑΟΚ- Τούμπα.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι κι έτσι το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος, ο Δώνης, βλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει στη δεξιά πλευρά της άμυνας, απέσυρε τον Έτο και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κωνσταντινίδη.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς και λίγο έλειψε να πετύχουν το 2-0 στο 53’, εντούτοις ο Γλύκος έκανε την απόκρουση του ματς.

Ο εξαιρετικός σήμερα Τζαμέλ Αμπντούν από τα αριστερά έβγαλε τη συρτή σέντρα, με τον Βιβιάν να διώχνει άσχημα και τον Φουστέρ να πιάνει ένα τεχνικό σουτ, βλέποντας όμως τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ να ίπταται, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανακάτεψε την… τράπουλα, πέρασε στο ματς τον Λάζαρ (αντί του Λόρενς), με τον Φωτάκη να πηγαίνει δεξιά και τον Σαλπιγγίδη να γίνεται παρτενέρ του Αθανασιάδη στην επίθεση.

Η είσοδος του Ρουμάνου στο ματς βελτίωσε τον ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, ο «Σάλπι» έδωσε περισσότερα στηρίγματα στον Κλάους κι έτσι οι γηπεδούχοι άρχισαν να παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο από τη μέση και μπροστά.

Μάλιστα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 69ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Λίνο, το οποίο ανάγκασε σε μία πολύ καλή απόκρουση τον Κάρολ, που μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έστω και ανορθόδοξα, συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, βλέποντας την προσπάθειά τους να αποφέρει καρπούς στο 88ο λεπτό.

Έπειτα από σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης μπροστά από τους Σιόβα και Τοροσίδη έκανε την προβολή και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του, χαρίζοντάς της τον πολύτιμο βαθμό.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κίτρινες:
76′ Αθανασιάδης

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο (46′ Κωνσταντινίδης), Κατσικάς, Βιβιάν, Λίνο, Φωτάκης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Λόρενς (67′ Λάζαρ), Ρομπέρ (74′ Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (77′ Φέισα), Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν (87′ Γκρέκο), Τζιμπούρ (71′ Μήτρογλου).
 
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης