Η «αποκαθήλωση» της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου από τη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο για τους φιλάθλους των Βαυαρών.

Η «βασίλισσα» μετέτρεψε σε «πάρτι» τον επαναληπτικό με τους πρωταθλητές Γερμανίας για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και, συντρίβοντας την Τρίτη με 4-0 το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα στο «Αλιάνζ Αρίνα», πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Λισαβόνας, όπου θα επιδιώξει να «ράψει» το 10ο αστέρι στη φανέλα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίοι για την ομάδα του Αντσελότι, η οποία προκρίθηκε στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, ήταν οι Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέτυχαν από δύο γκολ ο καθένας.

Ο Ισπανός αμυντικός με δύο κεφαλιές στο 16ο και το 20ο λεπτό, μετά από εκτελέσεις κόρνερ του Μόντριτς και φάουλ του Ντι Μαρία αντίστοιχα, έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους Μαδριλένους.

Στο 34′ σε κλασική αντεπίθεση, ο Γκάρεθ Μπέιλ «σέρβιρε» στον Κριστιάνο Ρονάλντο το 15ο γκολ του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με το οποίο κατέρριψε το ρεκόρ του Ζοζέ Αλταφίνι (14) και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν, στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος άσος είχε την ευκαιρία να σκοράρει από απόσταση 50 μέτρων, μετά από λάθος του Νόιερ, αλλά τα «γκελ» της μπάλας δεν τον βοήθησαν και το σουτ έφυγε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 90′, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (σε ακόμα μία στημένη φάση) εκτέλεσε φάουλ κάτω (!) από το τείχος των παικτών της Μπάγερν και διαμόρφωσε το τελικό 0-4 φτάνοντας τα 16 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και τα 66 συνολικά στη διοργάνωση (έχει ένα λιγότερο από τον Μέσι και πέντε από τον Ραούλ).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η «βασίλισσα» στον τελικό της Λισαβόνας δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Τσάμπι Αλόνσο ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες με την κίτρινη που δέχτηκε στο Μόναχο.

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 

Γκολ: 16′, 20′ Σέρχιο Ράμος, 34′, 90′ Ρονάλντο

Κίτρινες: Ντάντε (Μπάγερν), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ, Xάνει τον τελικό)

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ (72′ Πιζάρο), Ριμπερί (72′ Γκέτσε), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (46′ Μαρτίνεζ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Kάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος (75′ Βαράν), Κοεντράο, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (84′ Καζεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά 79′ (Ίσκο)

(Tα δύο γκολ του Ράμος)

(To πρώτο γκολ του Ρονάλντο)

(Το δεύτερο γκολ του Ρονάλντο)

Ο Ρονάλντο σε πελάγη ευτυχίας

Ο Σέρχιο Ράμος πανηγυρίζει έξαλλα

Ο Σέρχιο Ράμος παραβιάζει την εστια του Νόιερ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης