Στην κρισιμότητα του αυριανού εντός έδρας αγώνα με την Κίμκι για την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague στάθηκε ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Έλληνας προπονητής χαρακτήρισε τελικό την αναμέτρηση με τους Ρώσους, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά πως οι παίκτες του κάνουν ό,τι καλύτερο για να κατακτηθεί το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλη τη χρονιά αναρωτιόμουν πριν από κάποια παιχνίδια αν ήταν τελικός και κανένα τελικά δεν ήταν, αφού μπορούσες να καλύψεις το λάθος που είχες κάνει. Αυτό, όμως, το αυριανό με την Κίμκι, είναι τελικός, γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να νικήσεις. Όπως είπα, το ματς και για τον αντίπαλο είναι τελικός.

Έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή ομάδα, αφού η απόδοση της όλη τη χρονιά δεν έχει αυξομειώσεις. Έχουν κάνει μάλιστα και πολύ καλή χρονιά φέτος. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στην “post” επίθεση και επίσης χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της Κίμκι είναι η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και η καλή κίνηση που έχει. Εμείς αυτή την στιγμή, νομίζω πως όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προκριθούμε στα πλέι οφ».

Σε ερώτηση για το αν θα παίξει ρόλο η προσωπικότητα των παικτών και η εμπειρία, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Πάντα παίζει ρόλο το ένστικτο των παικτών. Περισσότερο από την τακτική και την προετοιμασία, τις αποφάσεις τις παίρνουν οι παίκτες. Συμφωνώ σε αυτό. Δεν συμφωνώ στο ότι έχουμε μία τόσο έμπειρη ομάδα. Θεωρώ ότι οι Σπανούλης και Περπέρογλου έχουν μεγαλύτερη από τους άλλους. Επαναλαμβάνω, όμως, πως παίζει ρόλο το ένστικτο και εμείς δεν υστερούμε σε αυτό. Είμαι αισιόδοξος για αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προπονητή του Ολυμπιακού ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί δείχνει να παίζει η ομάδα καλύτερα υπό πίεση: «Όλοι όσοι δουλεύουν κάνουν λάθος κάποιες φορές. Και εμείς οι προπονητές κάνουμε λάθος μερικές φορές. Η ανάλυση με τα προγράμματα που υπάρχουν σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις με αριθμούς λεπτομέρειες απίστευτες για τον αντίπαλο. Δεν είναι δεδομένη η καλή προετοιμασία, παίζουν πολλά ρόλο. Αυτό που είναι γεγονός είναι πως η ομάδα δείχνει συσπείρωση υπό πίεση και παρά τους τραυματισμούς δεν το έχουμε… πληρώσει. Τα καταφέραμε παρά την απουσία των Λο, Πάουελ στο Τελ Αβίβ για παράδειγμα, αλλά και σε άλλα ματς. Τα παιχνίδια είναι πολλά και, αν αξίζεις, θα περάσεις. Έχουμε πάνω-κάτω κι εμείς, όπως όλες οι ομάδες. Επίσης, ξέρετε ότι, αν κερδίσουμε αύριο, μπαίνουμε την επόμενη εβδομάδα στα πλέι οφ».

Για το πρόβλημα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο σετ παιχνίδι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Ο Ολυμπιακός και πέρυσι επέλεξε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο παιχνιδιού, τρέχοντας δηλαδή περισσότερο. Της ταίριαζε της ομάδας η πολύ καλή άμυνα, είχε τον έλεγχο στο ριμπάουντ και αυτό έδινε δυνατότητα στο “transition”. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή επίθεση. Το πρόβλημα είναι, όταν δεν παίζουμε καλά στην επίθεση, να μην επηρεάζεται η άμυνα μας. Το πάω ανάποδα. Πάντα θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα και, όταν τα καταφέρνουμε στην άμυνα, ξέρετε πως είμαστε πολύ καλοί επιθετικά όταν τρέχουμε».

Στη συνέχεια ο Μπαρτζώκας μίλησε για συγκεκριμένους παίκτες: «Ο Άντιτς είναι πολύ καλός ριμπάουντερ, όμως δεν είναι αποτελεσματικός στο ποστάρισμα. Ο Πρίντεζης είναι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα, ο Περπέρογλου είναι πολύ καλός, ενώ ο Παπανικολάου βελτιώνεται. Αυτοί είναι και οι τρεις εκφραστές της επίθεσης με πλάτη. Οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο καλοί σε αυτόν τον τομέα».

Ερωτηθείς και για τον Μαυροειδή, που υπεβλήθη σε εγχείρηση στο γόνατο και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, είπε: «Αυτό που συνέβη με τον Μαυροειδή είναι ότι στον Ολυμπιακό χρειάζεται να κάνεις πράγματα σε πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι σε άλλη ομάδα. Ο Δημήτρης αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι του. Έπαιρνε χάπια για να μην πονάει. Προσπαθήσαμε με θεραπευτική αγωγή να τον βοηθήσουμε, αλλά τελικά χρειάστηκε εγχείρηση. Αυτή ήταν η ιστορία με τον Δημήτρη. Ήταν μία άτυχη εξέλιξη και για το παιδί και για μας. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη σχέση μας, το πρόβλημα ήταν καθαρά τραυματισμού».

Στο τέλος, εξήγησε αναφορικά στο μαρκάρισμα του Ζόραν Πλάνινιτς αύριο: «Θα πρέπει να κουράσουμε τον Πλάνινιτς, ο οποίος είναι ψηλός και χρειαζόμαστε μεγάλα σώματα σε αυτό. Ο Κόπονεν είναι “2”, όχι “1”. Είναι σημαντικό το πώς θα παίξουμε αυτόν τον παίκτη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης