Το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/10) θα γίνει το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (9/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Την περασμένη Τετάρτη, 10 ΚΑΕ (Απόλλων Πάτρας, Άρης, Ηλυσιακός, Ίκαρος Καλλιθέας, ΚΑΟ Δράμας, Κολοσσός Ρόδου, Πανελευσινιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, ΑΓΟ Ρεθύμνου) τάχθηκαν υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος, καθώς δεν είχαν μείνει ικανοποιημένες από την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης για τα δικαιώματα μετάδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, όπως προαναφέραμε, στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι ομάδες αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά η πρεμιέρα της λίγκας, που περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: Άρης- Παναθηναϊκός, Κολοσσός-ΑΓΟΡ, Καβάλα-Ηλυσιακός, Περιστέρι-Πανελευσινιακός, ΚΑΟΔ-Πανιώνιος, Ίκαρος Καλλιθέας-Απόλλων Πατρών, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Αυτό που απομένει πλέον να οριστεί είναι οι ημερομηνίες των αγώνων των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αφού οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα έχουν υποχρεώσεις για την πρεμιέρα της Euroleague, την Πέμπτη (11/10) και την Παρασκευή (12/10) αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης