Τον Κολοσσό Ρόδου αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος με δηλώσεις του για το παιχνίδι τόνισε ότι ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να σταματήσει το γρήγορο παιχνίδι των «θαλασσί» για να μπορέσει να πάρει τη νίκη.

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα με έμπειρο και καλό ρόστερ. Ο Κολοσσός διαθέτει παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες, που είναι καλοί χειριστές της μπάλας, που μπορούν να “διαβάσουν” το παιχνίδι, παίζει καλύτερα εκτός έδρας, λειτουργώντας καλά στην άμυνα. Στην επίθεση έχει πολλές επιλογές με τρεις περιφερειακούς σουτέρ, οι οποίοι ξέρουν και να δημιουργούν. Οι ψηλοί του είναι τρεις Αμερικανοί που εναλλάσσονται στον αγωνιστικό χώρο, είναι αξιόπιστοι στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, έχει αιφνιδιασμό. Πρέπει να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι του αντιπάλου και στην άμυνά μας να μην τους επιτρέψουμε να φτιάξουν το παιχνίδι τους κοντά και μακριά στο καλάθι, αλλά και έξω από το τρίποντο, που είναι δυνατοί», δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος και ξεχώρισε τους Καλαμπόκη, Τσαλδάρη, Χάτεν, Κουμπούρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι όλοι δυνατοί, πρέπει να περιορίσουμε τη δράση τους, να πάμε στα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη», όπως επισήμανε.

Συνεχίζοντας, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Σε άλλα παιχνίδια πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια, σε άλλα έγινε το αντίθετο. Θέλουμε από το ξεκίνημα να μη δώσουμε το περιθώριο στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Κανείς δε θα ήθελε από την αρχή να δίνει πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα. Τα παιχνίδια δεν κερδίζονται από το πρώτο λεπτό, πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκειά τους. Ελπίζουμε να μη μας επηρεάσει το ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί Δευτέρα. Ίσως και να είναι ευεργετικό, γιατί προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές μας από τους τραυματισμούς. Προσπαθούμε με συντήρηση να βάλουμε παίκτες στο κλίμα της προετοιμασίας. Οι παίκτες μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ομάδες που θέλουν να κερδίζουν, έχουν στρες. Το θέμα είναι αν αντέχεις».

Σε ερώτηση για τον Κώστα Χαραλαμπίδη, απάντησε: «Κάθε μέρα δυναμώνει και είναι πιο έτοιμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης