Οι Σπερς έκαναν το 4-0 με 103-82, «σκουπίζοντας» τους Λέικερς στο Λος Άντζελες, σε μία βραδιά που σημειώθηκαν δύο αρνητικά ρεκόρ και η αποβολή του Ντουάιτ Χάουαρντ λόγω τεχνικών ποινών.

Συγκεκριμένα, οι Λέικερς κατάφεραν να πέσουν θύματα sweep στον πρώτο γύρο των play-off, για πρώτη φορά μετά το 1967. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Λέικερς ολοκλήρωσαν τη σειρά με 85,2 πόντους ανά αγώνα μέσο όρο, κάτι που συνιστά το δεύτερο χειρότερο επιθετικό ρεκόρ στα play-off στην ιστορία της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Χιτ, για άλλη μία φορά, δυσκολεύτηκαν ιδιαιτέρως στις πρώτες τρεις περιόδους, όμως στην τέταρτη είδαν τους Μπακς να καταρρέουν και έτσι επικράτησαν για τέταρτη φορά κόντρα στην ομάδα του Μιλγουόκι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88-77.

Στη Βοστώνη οι Σέλτικς χρειάστηκαν να οδηγηθεί το ματς στην παράταση για να πάρουν την πρώτη νίκη τους στη σειρά και έτσι να αποφύγουν το sweep από τους Νικς. Η ομάδα της Βοστώνης νίκησε τελικά με 97-90 τη Νέα Υόρκη, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Πιρς, Γκριν, Γκαρνέτ και Τέρι, ενώ στην αντίπερα όχθη οι Νικς αγωνίστηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Σμιθ (σ.σ.: είχε αποβληθεί στο προηγούμενο ματς) και είδαν τον Καρμέλο Άντονι να σουτάρει με απογοητευτικά ποσοστά.

Στο Όκλαντ οι Γουόριος έκαναν σχετικά εύκολα το 3-1 στη σειρά κόντρα στους Νάγκετς, με ηγέτη στην επίθεση για άλλη μία φορά τον Στεφ Κάρι, που σημείωσε 31 πόντους με 10/16 σουτ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 115-101 και πλέον τα πράγματα είναι σκούρα για τους Νάγκετς, που δεν έχουν στο πλευρό τους τον Ντανίλο Γκαλινάρι λόγω σοβαρού τραυματισμού και αυτό μάλλον τους έχει στοιχίσει.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης