Η Ξάνθη βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Απόλλωνα στα «Πηγάδια», μετά από τα γκολ των Κόρμπου (12΄) και Γκουέλα (25΄), αλλά οι «ακρίτες» επέστρεψαν και με γκολ των Κάλβο (32΄) και Σολάρι (40΄ και 84΄) πήραν την πρώτη νίκη τους με τον Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Απόλλωνας πάγωσε τα «Πηγάδια» αφού γρήγορα πήρε προβάδισμα δύο γκολ! Ο Φαρινόλα στο 12΄ μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κόρμπο, που με σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 25΄ ο δημιουργός του πρώτου γκολ έβγαλε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, τα κατάφερε όμως σε δεύτερο χρόνο ο επερχόμενος Γκουέλα.

Η Ξάνθη, που σε όλο αυτό το διάστημα είχε την εδαφική υπεροχή, κατάφερε να μειώσει στο 32΄ με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Κάλβο και έφερε το ματς «στα ίσια» στο 40΄. Ο Σολτάνο μπήκε στην περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε με ωραία προσποίηση και γύρισε στον Σολάρι, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Τζόρβα (2-2).

Σαφώς χειρότερο ποιοτικά ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την υπεροχή, αλλά να μην καταφέρνουν να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στην εστία του Τζόρβα. Αντίθετα ο Απόλλωνας είχε μία καλή στιγμή στο 78΄, με το σουτ του Πετρόπουλου από το ύψος της περιοχής να φεύγει λίγο έξω. Τελικά, το ματς κρίθηκε στο 84΄ όταν, μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη, ο Σολάρι με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην Ξάνθη και άφησε τους νεοφώτιστους χωρίς βαθμό σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξάνθη – Απόλλων 3-2 (Nova 7)

Γκολ: 32′ Κάλβο, 40′, 84′ Σολάρι – 12′ Κόρμπος, 25′ Γκουέλα

Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Διαμάντης

Κόκκινες κάρτες:

Ξάνθη (Ράινερ Μάουερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν(46′ Φλίσκας), Ντιέ (71′ Σουάρες), Γούτας, Μουκουάνα, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο (82′ Μαρίν), Χοσέμι, Μάνταλος.

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (51′ Χατζηζήσης), Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Φαρινόλα, Πετρόπουλος, Μπάρκογλου (46′ Εγκόν), Γκουέλα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης