Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» άφησαν πίσω τους τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με τον Κώστα Παναγόπουλο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο τους, επικράτησαν την Πέμπτη με 2-1 της Βέροιας στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Γεωργιάδη στο 22′, ενώ πήραν το πολύτιμο τρίποντο με τέρμα του Αραβίδη, ο οποίος σκόραρε στο 84′, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος των φιλοξενούμενων, Γιώργου Καντιμοίρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιάμεσα η «βασίλισσα» του Βορρά, η οποία έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 78′, λόγω της αποβολής του Σισόκο, είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Μπεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 3ο λεπτό, όταν ο Μπεν έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ για να αναγκάσει τον Ανέστη σε δύσκολη απόκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαντήσουν στις ευκαιρίες στο 11’ με τον
Αραβίδη, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Στο 19΄ ο Ανέστης μπλόκαρε το σουτ του Σισοκό, ενώ οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Σε αντεπίθεσή του «ιστορικού» ο Καμπάνταης βρήκε τον Αραβίδη, ο οποίος έκανε το πλασέ κι αφού η μπάλα είχε πάρει πορεία για άουτ παρενεβλήθη ο Γεωργιάδης και, άθελά του, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Εν συνεχεία ο Καντιμοίρης έκανε δύο πολύ καλές αποκρούσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Κολοβού, κρατώντας έτσι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Μάλιστα η βασίλισσα του Βορρά κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι. Ο Καμπάνταης υπέπεσε στην παράβαση, αποκρούοντας την μπάλα με το χέρι και ο Μπεν νίκησε από τα 11 μέτρα τον Ανέστη, κάνοντας το 1-1.

Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε και κατά συνέπεια έλειψαν και οι συγκινήσεις, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να απειλήσει με στημένες φάσεις.

Στο 61΄ο Κολοβός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη ενώ στο 77΄ο «ιστορικός» απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Σισοκό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπάνταης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1, με τον Καντιμοίρη να αποκρούει, κρατώντας το 1-1.

Πάντως ο τερματοφύλακας της Βέροιας νικήθηκε στο 84΄, όταν στο γέμισμα του Κούρντι έχασε την μπάλα από τα χέρια του δίνοντας την ευκαιρία στον Κολοβό με γυριστό σουτ να κάνει το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Καμπάνταης (45′, Πανιώνιος), Αυλωνίτης (88′, Πανιώνιος)-Σισοκό (26′, Βέροια), Καλτσάς (59′, Βέροια), Σιόντης (72′, Βέροια), Μπεν (92′, Βέροια)

Κόκκινες: Σισοκό (78′, Βέροια)

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (63′ Παναγιωτούδης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος (83′ Λάζνικ), Κούρντι, Ντούνης (87′ Παντίδος), Καμπάνταης, Κολοβός, Αραβίδης.

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Όστοιτς, Γεωργιάδης, Μπάρμπας, Σιόντης (77′ Βαργώνης), Σισοκό, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Παυλίδης (86′ Μάνος), Μπεν.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης