Ποιος να συγκριθεί μαζί του… Στον Γιουσέιν Μπολτ αναφερόμαστε φυσικά, που για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι δεν έχει… αντίπαλο, πετυχαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων το «νταμπλ».

Η «αστραπή», όπως είναι το προσωνύμιό του, μετά τον τελικό των 100μ., θριάμβευσε στο Λονδίνο και σε αυτόν των 200μ., όπου με χρόνο 19.32, πήρε… διά περιπάτου το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη βρετανική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… τρελή κούρσα του Μπολτ

Ο Τζαμαικανός σπρίντερ, αν και δεν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του (19.30), με αυτή τη νίκη του, όπως προαναφέραμε, έγινε και με τη… βούλα ο κορυφαίος σπρίντερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κι αυτό γιατί είναι ο πρώτος σπρίντερ που καταφέρνει να κερδίσει τα 100 και τα 200 σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις και μάλιστα με επιδόσεις που δεν επιδέχονται… αμφισβήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ήταν τέτοια η χαρά του Μπολτ μετά το τέλος του τελικού, που άρχισε να κάνει πους-απς, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο.

Τα πους απς του Μπολτ:

Πάντως η Τζαμάικα δεν πανηγυρίζει μόνο για την ιστορική πρωτιά του Μπολτ, καθώς και οι άλλοι δύο εκπρόσωποί της στον τελικό των 200μ., ο Γιόχαν Μπλέικ και ο Γουόρεν Γουίρ, ανέβηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση του βάθρου αντίστοιχα.

H απονομή του Μπολτ:

Τα μετάλλια:
ΧΡΥΣΟ
: Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα)

ΑΣΗΜΕΝΙΟ: Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα)

ΧΑΛΚΙΝΟ:
Γουόρεν Γουίρ (Τζαμάικα)

Η κατάταξη του τελικού:

Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.32
Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 19.44
Γουόρεν Γουέιρ (Τζαμάικα) 19.84
Γουάλας Σπίρμον (Η.Π.Α.) 19.90
Τζουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 20.00
Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 20.19
Άλεξ Κινόνες (Εκουαδόρ) 20.57
Ανάσο Τζομποντγουάνα (Ν. Αφρική) 20.69

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης