Με σκορ 83-78 ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αναντολού Εφές στο «Αμπντί Ιπεκτσί», σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα κρίνει αν θα πάρει την τρίτη ή την τέταρτη θέση στον Ε’ όμιλο.

Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Βασίλης Σπανούλης, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Μάρντι Κόλινς είχε θετική παρουσία, αφού βοήθησε την ομάδα του με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τους Τούρκους καλύτερος παίκτης ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης με 16 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τα πλέι οφ, ο νικητής του «εμφυλίου» της Πέμπτης στο ΣΕΦ θα πάρει την τρίτη και ο ηττημένος την τέταρτη θέση. Ο αντίπαλος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα κριθεί από το τι θα κάνουν οι ισόβαθμες ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Η πρώτη παίζει την Πέμπτη με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και η δεύτερη την Παρασκευή με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Αν Μοσχοβίτες και Μαδριλένοι έχουν ίδιο αποτέλεσμα και από τη στιγμή που στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν ίδια διαφορά, η τελική τους κατάταξη θα κριθεί από τη συνολική διαφορά πόντων, όπου η Ρεάλ έχει προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παπαπέτρου να σκοράρει τους πέντε πόντους και την Εφές να προηγείται στη συνέχεια με το σκορ στο 16-15. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγείται 19-18 με καλάθι του Σλούκα. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 25-18 με καλάθια από τους Σλούκα και Πέτγουεϊ, ενώ το σκορ έφτασε στο 36-26, για να κλείσει το ημίχρονο στο 43-32.

Η Εφές στο τρίτο δεκάλεπτο μείωσε στους πέντε (48-43) με πρωταγωνιστές τους Μπιέλιτσα και Γκονλούμ, ενώ οι παίκτες του Αγγέλου λίγο αργότερα μείωσαν σε 50-48. Το αντιαθλητικό φάουλ του Γκόρντον στον Ντάνστον σήμανε για τους Πειραιώτες την έναρξη μιας αντεπίθεσης που τους έφερε στο 62-53. Τελικά στο 30’ ο Ολυμπιακός με το δεύτερο τρίποντο του Σπανούλη ξέφυγε με 7 πόντους (60-67).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οκτώ λεπτά πριν το τέλος οι παίκτες του Μπαρτζώκα ξέφυγαν με 12 πόντους (62-74), αλλά ο Βασιλειάδης με σουτ τριών πόντων κρατούσε την Εφές κοντά στο σκορ. Τελικά ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη.

Δεκάλεπτα:
18-19, 32-43, 60-67, 78-83.

Αναντολού Εφές (Αγγέλου):
Οσμάν 4, Βασιλειάδης 16, Μπατούκ 8, Γκονλούμ 7, Κιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16, Πλάνινιτς 8, Μπιέλιτσα 14.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 7, Κόλινς 4, Σίμονς 6, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 13 (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κατσίβελης).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης