Της πλάκας τρομοκρατία ήταν η θρυλική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Μιλάμε πολύ σοβαρά. Τι πέτυχαν οι σκοτώστρες που για 27 χρόνια παρέμεναν ασύλληπτοι; Κάποιος πρέπει να τα πει. Κάποιος να τα βάλει στη θέση τους τα πράγματα.

Φτιάχνει τη συμμορία ο Γιωτόπουλος, στην πορεία βρίσκει τον ιδανικό υπαρχηγό, τον Κουφοντίνα, και η 17Ν εξελίσσεται σε μύθο. Είναι η πρώτη στην παγκόσμια Ιστορία, στο είδος της, τρομοκρατική οργάνωση που κρατάει τόσο μεγάλο διάστημα, και το σπουδαιότερο ότι λειτουργεί με κώδικες μνημειώδους συνωμοτισμού. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράμα. Να δολοφονούν, να εκτελούν όλες τις αποστολές υψηλής επικινδυνότητας χωρίς ο ένας σύντροφος να γνωρίζει την ταυτότητα του άλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όμως! Η 17 Νοέμβρη πέρασε και δεν ακούμπησε. Όπως αναμενόταν δεν άλλαξε τον κόσμο μετά από δράση 27 χρόνων. Ούτε τα μυαλά κάποιων. Μετρημένα κουκιά. Χίλιοι, άντε 1.100 ήταν το ακροατήριο, οι κρυφοί θαυμαστές της 17Ν.

Συνειδητοί κομουνιστές ιδεολόγοι τα στρατευμένα μέλη της οργάνωσης. Με νοσηρό ρομαντισμό αλά Χίτλερ.
Φθάνουμε στο έγκλημα για έναν καλύτερο κόσμο. Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εκτελεστές, τιμωρούμε τα τσιράκια του καπιταλισμού και παράλληλα ξυπνάμε λαϊκές συνειδήσεις. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Έχεις να κάνεις με νούμερα. Αφελέστατοι. Γραφικοί. Της πλάκας, μιλάμε. Επειδή δεν είχαν πολιτικό αποτέλεσμα. Δεν παρήγαγαν πολιτική σκέψη. Πολιτική αντίδραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάζανε μπόμπες, ληστεύανε τράπεζες, καθαρίζανε καπιτάλες, όμως μούγκα ο κόσμος. Τους έγραφε κανονικά.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ και Μυστικές Υπηρεσίες, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης