Πολύ σκληρή για να… πεθάνει, ήτοι να υποβιβαστεί, αποδεικνύεται η Κέρκυρα.

Η ομάδα του Παπακώστα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σκορ στον «τελικό» με αντίπαλο τον Πλατανιά, που διεξήχθη το Σάββατο στο νησί των Φαιάκων, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, κι έτσι παρέμεινε ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στη Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Κυβελίδης, που σημείωσε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων στο 3΄ και 36΄, σταματώντας το σερί των τριών διαδοχικών νικών που είχαν οι Χανιώτες. Το μοναδικό τέρμα των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μπέλιτς στο 71΄.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Χαρακτήρα τελικού είχε το σημερινό ματς για την Κέρκυρα, καθώς με ενδεχόμενη ήττα οι ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία θα μειώνονταν δραματικά.

Γι΄αυτόν τον λόγο οι παίκτες του Παπακώστα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είδαν και την τύχη να τους χαμογελάει, αφού κατάφεραν να προηγηθούν με το… καλημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 3ο λεπτό μετά τη σέντρα του Γιάντση, ο Κυβελίδης έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Φώτη Κηπουρό να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, κάνοντας το 1-0 για τους Φαάικες.

Με το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων το ματς «άνοιξε» από νωρίς και είχε καλό ρυθμό, με την ομάδα του Παπακώστα να δίνει χώρο στον Πλατανιά και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Στο 19΄ ο Αναστασάκος κέρδισε κάποιες κόντρες και βρέθηκε απέναντι στον Αναστασόπουλο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι, στην πρώτη κλασική ευκαιρία των Κρητικών στο ματς.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 36ο λεπτό, όταν ο Λεωνίδας Κυβελίδης «χτύπησε» και πάλι με νέα κεφαλιά, αυτή την φορά από μπαλιά του Λεόν (2-0). Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία κλασική ευκαιρία για τους Χανιώτες. Πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Αναστασάκος, ο οποίος ελευθερώθηκε με ωραία προσποίηση στην περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις μέχρι το 70ο λεπτό. Το γκολ του Μπέλιτς, όμως, ένα λεπτό μετά με δυνατό διαγώνιο σουτ έβαλε «φωτιά» στο ματς (2-1). Στο 77΄, μάλιστα, ο Αναστασάκος έχασε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Κίτρινες: Γκέσιος, Ηλιάδης – Τετέ, Κανακούδης

Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας (15΄ Αθανασίου), Βενέτης, Σταμόγιαννος, Ηλιάδης, Λεόν, Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης (72΄ Αγρίτης), Γκέσιος, Κυβελίδης (87΄ Πετρούσης)

Πλατανιάς (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης (16΄ Αργυρόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Δέντσας, Μιρτσέτα (68΄ Μπέλιτς), Γκονζάλες (46΄ Γιακουμάκης), Τετέ, Γιάννου

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης