Ο Φιλίπ Κοκού θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο προπονητής της Αϊντχόφεν. Ο 42χρονος πρώην διεθνής παίκτης θα διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία τον Ντικ Άντβοκαατ, που αφήνει την PSV μετά από μία μέτρια σεζόν, στη οποία τερμάτισε δεύτερη, επτά πόντους πίσω από τον πρωταθλητή Άγιαξ, ενώ έχασε και το κύπελλο απέναντι στην Άλκμααρ στον τελικό της διοργάνωσης.

«Η εξέλιξή μου ως προπονητής μοιάζει πολύ με αυτή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, καθώς βήμα-βήμα προχωράω σε υψηλότεροπ επίπεδο» τόνισε ο πρώην μέσος των «οράνιε» και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή αισθάνομαι ότι είναι η σωστή στιγμή να αναλάβω ενεργό ρόλο στην ομάδα, και να δουλέψω με ένα στρατηγικό πλάνο αρκετών χρόνων, στο οποίο παίκτες από την ακαδημία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο».

Ο Κοκού αγωνίστηκε δύο φορές με την Αϊντχόβεν, για τρία χρόνια την κάθε φορά, ενώ έπαιξε και έξι χρόνια με την Μπαρτσελόνα. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, δούλεψε ως προπονητής νέων της Αϊντχόφεν, ενώ ήταν βοηθός προπονητή του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ στην εθνική Ολλανδίας από το 2008 έως το 2012.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης