Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την αξία του Δημήτρη Παπαδόπουλου ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη χθεσινή νίκη (1-0) επί της ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντάς την απόλυτα δίκαιη, ενώ για τις διαμαρτυρίες του Λίνεν για τη διαιτησία του Ζαχαριάδη, επισήμανε οι προπονητές δεν πρέπει να ασχολούνται με τις διαιτητικές αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός τεχνικός αναφερόμενος στους Θρακιώτες γενικότερα είπε: «Γίνεται ομαδική δουλειά από όλους. Η ομάδα έχει ηρεμία, την έχει δημιουργήσει η διοίκηση η οποία προσπαθεί να μη λείπει τίποτα από εμένα, το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο, με το δικό του αθλητικό κέντρο, με γήπεδο, με κόσμο που δεν ασκεί ιδιαίτερες πιέσεις στην ομάδα. Υπάρχει ηρεμία που ως προπονητής και παίκτης μπορείς να δώσεις το μάξιμουμ για την ομάδα».

Για το χθεσινό νικηφόρο (1-0) ματς με την ΑΕΚ είπε: «Θέλαμε τη νίκη, γιατί παίζαμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, μία “βαριά” φανέλα, με μεγάλους παίκτες. Όμως, δεν παύει να έχει τον ίδιο στόχο με μας, άρα η νίκη θα έδινε πάνω από 3 βαθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, γιατί είχαμε πάθος, δύναμη και καθαρό μυαλό. Ημασταν συγκεντρωμένοι τακτικά, ο αντίπαλος δε μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Αντίθετα, εμείς δημιουργήσαμε φάσεις, είχαμε υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι μας. Γι΄αυτό θεωρώ ότι η νίκη ήταν δίκαιο αποτέλεσμα»

Όσον αφορά το Δημήτρη Παπαδόπουλο και την επιρροή που έχει στην ομάδα είπε: «Ο Πανθρακικός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν, όχι μόνο για την αγωνιστικότητά τους εντός γηπέδου, αλλά και εξωαγωνιστικά. Ο Δημήτρης είναι πραγματικά το σήμα κατατεθέν της ομάδας, ο πιλότος, ο φάρος για τα υπόλοιπα παιδιά. Οι συμπαίκτες του βλέπουν τι κάνει στο γήπεδο και προσπαθούν να το κάνουν και αυτοί για να γίνουν καλύτεροι. Είναι μία έντονη προσωπικότητα, έχει στόχο να κάνει μία καλή χρονιά και να τον καλέσουν στην Εθνική, που είναι ο κυρίαρχος προσωπικός του στόχος -εκτός από τη σωτηρία του Πανθρακικού- και να πάει στο Μουντιάλ. Ο Δημήτρης μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν περιμένει τη νέα χρονιά ο Παπαδόπουλος να αγωνίζεται σε άλλη, μεγαλύτερη, ομάδα είπε: «Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, του εύχεσαι τα καλύτερα. Οποιαδήποτε αναρρίχηση του Δημήτρη θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας γιατί θα νιώσουμε ότι και εμείς βοηθήσαμε γι’ αυτό».

Για το γεγονός ότι πρόσφατα ο Παπαδόπουλος κλήθηκε από τη διοίκηση για αύξηση αποδοχών και ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν πήγε στην Κομοτηνή για τα λεφτά, ο Δερμιτζάκης είπε: «Δε θέλω να ασχοληθώ ή να πω κάτι για το οποίο δεν ήμουν παρών. Σίγουρα έχει γίνει συζήτηση και πάνω-κάτω έχουν ειπωθεί αυτά που είπατε. Αυτό τιμά τον Παπαδόπουλο, αλλά και τη διοίκηση που αναγνωρίζει την προσπάθεια ενός παίκτη».

Για την αντίδραση του Λίνεν κατά της διαιτησίας, υποστήριξε: «Θεωρώ τον Λίνεν έναν μεγάλο δάσκαλο και έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι ό,τι καλύτερο τώρα για την ΑΕΚ που έχει νεανικό ρόστερ με ταλέντο και ενθουσιασμό. Επειδή κι εγώ στο παρελθόν μπήκα σε τέτοια διαδικασία, αλλά μόνο κακό μου έκανε και δεν κέρδιζα κάτι, άποψή μου είναι ότι ο προπονητής πρέπει να ασχολείται μόνο με τακτικά κομμάτια. Άλλοι παράγοντες πρέπει να διαμαρτύρονται. Ο προπονητής πρέπει να ασχολείται μόνο με τα τακτικά, πώς θα καλυτερέψει την εικόνα της ομάδας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης