Στο παιχνίδι της κατάκτησης μίας θέσης για τα πλέι οφ παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ξεπέρασε δίχως βαθμολογικές απώλειες το εμπόδιο του Άρη, που συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-0 σκορ των «κίτρινων» στους «Ζωσιμάδες», για την 26η αγωνιστική της Super League, μένοντας προσωρινά μόνος στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ σημείωσαν οι Ιλιτς (24′) και Κοροβέσης (64′), χαρίζοντας το «τρίποντο» στους γηπεδούχους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς είχαν τρία δοκάρια.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Κρίσιμο ήταν το σημερινό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς όμως λόγους. Οι γηπεδούχοι ήθελαν το τρίποντο προκειμένου να περάσουν μόνοι στην πέμπτη θέση, περιμένοντας παράλληλα στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού αύριο στην Τούμπα, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «κίτρινοι»«καίγονταν» τη νίκη για να κάνουν βήμα σωτηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τέλει αυτοί που κατάφεραν να επικρατήσουν ήταν οι παίκτες του Χριστόπουλου, παρά το γεγονός ότι και η ομάδα του Παπαδόπουλου διεκδίκησε με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την τύχη με το μέρος, καθώς είχαν τρία δοκάρια, με αποτέλεσμα να φύγουν με άδεια τα χέρια από τους Ζωσιμάδες, παραμένοντας έτσι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα πρώτα δύο δοκάρια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα είχε ο Αγκανθο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 10′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (στη συνέχεια ο Παπαζαχαρίας έστειλε την μπάλα άουτ) και τη δεύτερη στο 40′ με κεφαλιά από καλή θέση.

Από τη πλευρά τους οι γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί και για ένα διάστημα καλύτεροι. Οι Ηπειρώτες δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση τους στο 7′ με σουτ του Γεωργίου μέσα από την περιοχή, που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Διούδης, ενώ στο 24′ άνοιξαν το σκορ με σουτ του Ιλιτς.

Μάλιστα είχαν και άλλη μία καλή στιγμή, με τον Ντε Βινσέντι στο 29′, αλλά ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Ο ΠΑΣ συνέχισε και στο β΄ ημίχρονο να είναι πιο ουσιαστικός και στο 64′ έφτασε στο δεύτερο γκολ, όταν σε γύρισμα του Ντε Βινσέντι, ο Κοροβέσης έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η ατυχία «χτύπησε» και τρίτη φορά τον Άρη. Στο 81′ ο Διαμαντάκος σούταρε μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Μπαμπανιώτης και στην επαναφορά ο Γιαννιώτης σε κενή εστία «σημάδεψε» το δοκάρι.

Ουσιαστικά εκεί «τέλειωσε» και το ματς, αφού τα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κρατήσουν το σκορ, που πλέον φέρνει τον Άρη πολύ κοντά στον υποβιβασμό.

Κίτρινες: Πάντος, Λίλα – Ζαραδούκας, Οικονομόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα:
Μπαμπανιώτης, Πάντος (90′ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Γεωργίου, Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι (85′ Βίλα), Ίλιτς (90′ Κεϊτά).

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος (57′ Σουνάς), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (86′ Νταμαρλής), Ηρακλής (71′ Αγγελούδης), Αγκάνθο.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης