Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο έγινε ο πρώτος τενίστας από το Top 10 που αποχαιρέτησε το Αυστραλιανό Όπεν, μετά την πολύ μεγάλη νίκη του Ζερεμί Σαρντί (6-3, 6-3, 6-7, 3-6, 6-3)!

Ο Γάλλος τενίστας έκανε το παιχνίδι της ζωής του και κατάφερε να πάρει τη σπουδαία πρόκριση όταν… όλα έδειχναν Ντέλπο. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο Αργεντίνος έκανε την αντεπίθεση και ανεβάζοντας την απόδοσή του κατάφερε με αρκετό κόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Στο πέμπτο σετ μίλησε, όμως, η γαλλική ψυχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μομέντουμ μπορεί να ευνοούσε το Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο ο Σαρντί έδειξε φοβερή αποφασιστικότητα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και πήρε την πρόκριση χάρη στο μπρέικ που έκανε στο όγδοο γκέιμ. Αντίπαλός του στους “16” της διοργάνωσης είναι ο Αντρέας Σέπι, που λύγισε τον Μάριαν Τσίλιτς με 3-2 (6-7, 6-3, 6-2, 6-4, 6-2).

«Μάλλον ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου», ανέφερε μετά τη λήξη του αγώνα ο 25χρονος αθλητής. «Έπαιξα το καλύτερό μου τένις μέχρι το 2-0. Προσπάθησα στη συνέχεια να ξεχάσω το comeback και να μείνω συγκεντρωμένος στο σερβίς μου».

Όμως μετά κόπων και βασάνων προκρίθηκε και ο Άντι Μάρεϊ με αντίπαλο τον Ρικάρντας Μπεράνκις. Ο 25χρονος Βρετανός κέρδισε σε straight sets (6-3, 6-4, 7-5), όμως ο Λιθουανός ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και πάλεψε το ματς μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο σετ, μάλιστα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 4-2, αλλά το Νο.3 στον κόσμο κατέκτησε τέσσερα σερί γκέιμ και έφτασε στο 2-0. Στο τρίτο σετ ο Μάρεϊ πήρε νωρίς το προβάδισμα, αλλά ο 22χρονος τενίστας (Νο.110) ισοφάρισε σε 5-5 για να παρατείνει λίγο το… άγχος του αντιπάλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Άντι απάντησε αμέσως με μπρέικ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ζιλ Σιμόν και Γκαέλ Μονφίς. «Γνωριζόμαστε πολύ καλά από τις προπονήσεις που κάνουμε», δήλωσε ο νικητής. «Με έκανε να εκνευριστώ, να νιώσω άβολα στο κορτ. Με τον αέρα χρειάζεται να αλλάξεις και λίγο την τακτική σου. Οι συνθήκες αυτές κρύβουν παγίδες».

Να σημειώσουμε ότι μετά τον αποκλεισμό του Ντελ Πότρο άνοιξε ο δρόμος για πρόκριση του Μάρεϊ τουλάχιστον ως τα ημιτελικά.

Όμως στον επόμενο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν θα έχουμε γαλλική μονομαχία. Ο Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Σλοβένου Μπλατζ Κάβτσιτς (6-2, 6-1, 6-4) και θα παίξει τώρα με τον Ρισάρ Γκασκέ. Το Νο.10 στον κόσμο κέρδισε 3-1 σετ (4-6, 6-3, 7-6, 6-0) τον Κροάτη Ιβάν Ντόντιτς. «Είναι καλός μου φίλος», είπε για τον προσεχή αντίπαλό του ο Τσόνγκα και συμπλήρωσε: «Πάντα παίζουμε υψηλού επιπέδου τένις. Θα είναι ένα δύσκολο ματς».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης