Περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές θα έχουν οι αθλήτριες του beach-volley στους Ολυμπιακούς αγώνες 2012, που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.

Μετά από σχετικό αίτημα αφρικανικών ομάδων, η FIVB συμφώνησε να προσθέσει στις επιλογές των αθλητριών τα σορτς αλλά και πουκάμισα με μακριά μανίκια, ενώ μέχρι τώρα η επιλογή ένδυσης στους αγώνες περιοριζόταν σε μπικίνι ή ολόσωμα μαγιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ενδυματολογική επιλογή έπρεπε να είναι πιο ευέλικτη για να εξυπηρετεί τις πολιτιστικές και θρησκευτικές ανάγκες των διαφόρων χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της FIVB, Ρίτσαρντ Μπέικερ.

«Το αίτημα είχε διατυπωθεί από την αφρικανική συνομοσπονδία βόλεϊ το 2010.
Το δικαίωμα αυτό είχε ήδη χορηγηθεί σε αρκετά Προολυμπιακά τουρνουά και θεωρείται λογικό να επεκταθεί σε όλες τις αθλήτριες και τις χώρες που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Μπέικερ.

Πάντως, αν και η απόφαση αναμένεται να επικροτηθεί από κάποιες αφρικανικές και ασιατικές ομοσπονδίες βόλεϊ, σίγουρα θα απογοητεύσει τους φανατικούς φίλους του αθλήματος, για τους οποίους τα μπικίνι πάνω από τα εξαίσια γυμνασμένα και μαυρισμένα σώματα των αθλητριών, αποτελούν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα παρακολούθησης του αθλήματος ακόμη και σε συνθήκες… καύσωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης