Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, θα συναντήσει για πρώτη φορά, την επόμενη εβδομάδα, την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, προκειμένου να συζητήσουν οργανωτικά θέματα που αφορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, τους οποίους θα φιλοξενήσει το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ένα από τα μεγάλα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση και το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αφορά το υψηλό επίπεδο της ρύπανσης που καταγράφεται στον κόλπο του Γκουαναμπάρα, όπου θα φιλοξενηθεί η Ολυμπιακή ρεγκάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που η Βραζιλία απέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία της Νότιας Αμερικής, οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι θα κατορθώσουν να μειώσουν δραστικά το επίπεδο της ρύπανσης στα εγχώρια ύδατα.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, οι αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν στο Κύπελλο Βραζιλίας κατήγγειλαν την παρουσία αποβλήτων στα νερά της Γκουαναμπάρα, συμπεριλαμβανομένης μίας… τηλεόρασης (!), όπως φαίνεται σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Facebook από έναν εκ των συμμετεχόντων, τον Μάρτιν Γκράελ.

«Ο κόλπος εξακολουθεί να είναι βρώμικος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος για να διορθωθούν τα πάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ίσως απλά μπορεί να βελτιωθεί λίγο» δήλωσε ο αθλητής στην εφημερίδα «O Globo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του, Τόρμπεν Γκράελ, που είναι τεχνικός συντονιστής της βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής (COB), εξέφρασε επίσης την ανησυχία του: «Οι Αγώνες του 2016 αντιπροσωπεύουν μια καλή δικαιολογία για να καθαριστεί ο κόλπος. Αυτή η διοργάνωση είναι μια βιτρίνα για το καλύτερο ή το χειρότερο και η Βραζιλία διατρέχει τον κίνδυνο να ταπεινωθεί» δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης