Μετά την ισοπαλία στην «Τούμπα» και τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο ΟΦΗ κατάφερε να σταματήσει και τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τους Τζιμπούρ (45’) και Μιραλάς (62’), όμως οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τους Μάντζιο (74’) και Γεωργίου (77’).

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο γήπεδο, όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους. Μάλιστα, στο 21’ ο Χόρχε Λόπεθ πλάσαρε τον Κοστάντσο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 32′ το σουτ του Φετφατζίδη εξουδετέρωσε ο Κάρολ, ενώ το 1-0 σημειώθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Φετφατζίδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, πλάσαρε κάπως άτσαλα, ο Κάρολ απέκρουσε αλλά στο ριμπάουντ ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε να αρχίσει λόγω των αντικυβερνητικών πανό και συνθημάτων από την πλευρά των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού. Τελικά το παιχνίδι μετά από αρκετά λεπτά και συστάσεις από τα μικρόφωνα ξεκίνησε και οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ξανά την εστία του Κάρολ.

Στο 62’ ο Μανιάτης σέντραρε από δεξιά, ο Μιραλάς κέρδισε στην μάχη τον Γεωργίου, σούταρε αλλά ο Κάρολ απέκρουσε με την μπάλα όμως να φτάνει πάλι στα πόδια του Βέλγου και να κάνει από κοντά το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί ο Ολυμπιακός πίστεψε ότι «καθάρισε» τη νίκη, αλλά έπεσε έξω. Στο 71’ ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χόρχε Λόπεθ, ο Μάντζιος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής ύστερα από τη λάθος έξοδο του Κοστάντσο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γεωργίου σκόραρε πεσμένος στο χορτάρι, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λόπεθ και σουτ του Καμπάνταη.

Με τον χρόνο να πιέζει ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-2 (Νοva 1)

Γκολ: 45′ Τζιμπούρ, 62′ Μιραλάς – 74′ Μάντζιος, 77′ Γεωργίου

Κίτρινες κάρτες: Χόρχε Λόπεζ

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (69′ Μοντέστο), Μακούν (80′ Πάντελιτς), Αμπντούν (46′ Ιμπαγάσα).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος):
Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76′ Ρόβας), Γεωργίου, Σίσιτς (67′ Καπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (70′ Βερόν).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Σήμερα χάσαμε δύο βαθμούς, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε παίζοντας πολύ κλειστά και κατάφερε να μας ισοφαρίσει με δυο μακρινές μπαλιές από ισάριθμες στημένες φάσεις. Δυσκολευόμασταν να κάνουμε ευκαιρίες από τον τρόπο που αγωνίζονταν ο αντίπαλος, με σχεδόν όλη την ομάδα στην άμυνα. Η αλήθεια είναι πως με το παιχνίδι στο 2-0 κάναμε το λάθος να πιστέψουμε πως είχε τελειώσει ο αγώνας και το πληρώσαμε.

Οι ευθύνες που μου αναλογούν στο σημερινό παιχνίδι είναι οι ίδιες με αυτές που μου αναλογούν και σε όλα τα υπόλοιπα, είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό είτε αρνητικό. Μέχρι το 75’ θεωρούσαμε το ματς τελειωμένο και από δύο φάσεις που έγιναν μπορώ να πω από το πουθενά, χάσαμε ένα δικό μας ματς. Δεν σκέφτομαι ότι το αποτέλεσμα είναι ευθύνη του τερματοφύλακά μας, γιατί μπορεί να έκανε ένα λάθος στη φάση του πρώτου γκολ, ωστόσο είχε δυο πολύ καλές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο και είναι νομίζω άδικο να τον κρίνουμε από ένα λάθος. Όταν μια ομάδα αγωνίζεται με 10 παίκτες πίσω από το κέντρο είναι λογικό να αντιμετωπίζεις δυσκολίες, αλλά αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το διαχειριστούμε εμείς».

Νίκος Αναστόπουλος: «Ήταν το πιο δύσκολο από όσα ματς παίξαμε και πρόκειται να παίξουμε. Πάντα όταν υπάρχει ένα επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι πολύ πιο σημαντικό από αγώνα του ελληνικού Πρωταθλήματος μετά το 2-0 χαλαρώνεις. Είναι φυσικό επόμενο. Είμαστε ομάδα που δεν παραδίνει τα όπλα και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Εκμεταλλευτήκαμε πως ο Ολυμπιακός χαλάρωσε μετά το 2-0 και μετά το 2-1 μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι. Είμαστε ομάδα δύο μηνών, φτιάξαμε σύνολο να μάχεται και να έχει διάθεση για το παιχνίδι. Ήταν κίνητρο για εμάς αυτό το παιχνίδι. Έχουμε να δώσουμε κι άλλα ως ομάδα και ως άτομα. Στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να γίνει αυτό. Όχι το μυαλό πάνω από το κεφάλι μας. Έχει δρόμο το Πρωτάθλημα. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι».

Στην ερώτηση αν θα γιορτάσει με… ρακί το «δώρο» του Κοστάντσο, είπε: «Δεν πίνω ρακί, μόνο κανά κρασάκι. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Δεν το είδα ως προσωπικό λάθος, αυτό του Κοστάντσο. Όποιος δεν δουλεύει, δεν κάνει λάθη».

Ο Αναστόπουλος συνέχισε: «Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, πολύ διαφορετικό από το σημερινό. Αν βρεθεί σε καλή μέρα ο Ολυμπιακός έχει τύχη, καθώς η Ντόρτμουντ δεν είναι άτρωτη.Το έχω πει, δεν χρειάζεται να το ξαναλέω. Από τις υπόλοιπες ομάδες, ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω. Δεν βλέπω ομάδα να μπορεί να τον σταματήσει. Βγαίνει ο Αμπντούν και μπαίνει ο Πάντελιτς, έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Σε μία αδράνεια στο 46′, δεχθήκαμε το γκολ. Για την Ευρώπη, είναι καθοριστικό το ματς με την Ντόρτμουντ. Έχει τις δυνατότητες να κερδίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τέλος, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά. Όταν παίρνεις τέτοιο βαθμό σε αυτό το γήπεδο, με αυτήν την ομάδα, είναι μεγάλο πράγμα. Τα σερί ή τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε. Δεν χρειάζεται κατεβασμένο κεφάλι».

Ραφίκ Τζιμπούρ: «Είμαστε επαγγελματίες. Δυσαρεστηθήκαμε από την ισοπαλία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ηρεμήσουμε, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και με τη Ντόρτμουντ είναι διαφορετικό παιχνίδι. Θα πάμε στη Γερμανία αποφασισμένοι να πάρουμε ότι μπορούμε. Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι έγινε. Ήμουν μακριά και στα δύο γκολ. Το πρώτο τέρμα που δεχθήκαμε μας επηρέασε. Μετά το 2-2 δεν είχαμε την απαραίτητη ηρεμία στο παιχνίδι μας. Σίγουρα ο τρόπος που ισοφαριστήκαμε δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης