Η δεύτερη μέρα του Ιουνίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλου του φίλαθλου κόσμου και δη του Παναθηναϊκού.

Σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ, τον ναό του ποδοσφαίρου, με φόντο το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τι κι αν έχασε με 2-0 από τον Κρόιφ και την παρέα του, το «Τριφύλλι» εξακολουθεί να είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει φτάσει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ποδοσφαιριστές του αειμνήστου Φέρεντς Πούσκας μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να παλέψουν κόντρα στο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του Άγιαξ, ωστόσο η ποιότητα των Ολλανδών ήταν ασύγκριτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερος για τους «πρασίνους» ήταν ο Οικονομόπουλος,  ο οποίος παρά τα δύο γκολ που δέχτηκε κράτησε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ, με πιο αξιόλογη εκείνη του Φυλακούρη -ο οποίος παραλίγο να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι λόγω ενός στοιχήματος που είχε βάλει με τους συμπαίκτες του (βγήκε γυμνός από το ξενοδοχείο και έτρεξε μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο)-, η οποία δεν κατέληξε στα δίχτυα του Στούι.

Άγιαξ (Ρίνους Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Γκ. Μιούρεν, Νέσκεενς, Ραίντερς (46’ Μπάλεκνμπουργκ), Σβαρτ, (46’ Χααν), Βαν Ντάικ, Κρόιφ, Κάιζερ.

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας):
Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης.

Επιμέλεια: Στέλιος Μπιτσώρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης