Πολύ σκληρός για να πετάξει «λευκή πετσέτα» στη μάχη της πρόκρισης για το φάιναλ φορ αποδεικνύεται ο Ολυμπιακός.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ επιβλήθηκαν με 78-76 της Ρεάλ Μαδρίτης, στον τρίτο αγώνα τους για τα πλέι οφ της Euroleague και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 τις νίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η ομάδα του Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει την Τετάρτη να ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μιλάνο σε πέμπτο ματς που θα διεξαχθεί στην έδρα της «βασίλισσας».

Συγκλονιστικό το παιχνίδι στο τέλος, με τους «ερυθρόλευκους» να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, παίρνοντας έτσι τη νίκη.

Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο Ντάνστον με 21 πόντους  και εννέα ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σπανούλης με 17 πόντους. Από τους Μαδριλένους οι Σέρχιο και Ρούντι είχαν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

O αγώνας

Με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον παρατάχθηκε στην αρχική του πεντάδα ο Ολυμπιακός στο ματς δίχως αύριο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μαδριλένοι στο ξεκίνημα του ματς προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Πειραιώτες με συνεχή χτυπήματα από τα 6.75μ. ωστόσο οι ερυθρόλευκοι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα με παγίδες, ανέκοψαν τους αιφνιδιασμούς και την ευστοχία των Ισπανών (5/17 σουτ εντός πεδιάς στο α’ δεκάλεπτο).

Μάλιστα η ομάδα του Μπαρτζώκα με αιχμή του δόρατος τον Ντάνστον (11π. στο α’ δεκ.), ο οποίος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη ρακέτα της Ρεάλ έτρεξε ένα σερί 7-0 και ξέφυγε στο 8′ με 20-13, ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (23-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λοτζέσκι έδωσε τις απαραίτητες βοήθειες στην επίθεση από την περιφέρεια, ενώ ο Σίμονς, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ντάνστον έδωσε κι αυτός λύσεις.

Έτσι οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους φτάνοντας στο +13 πόντους (32-19) στο 13ο λεπτό.

Εντούτοις ένα αντιαθλητικό φάουλ του Κόλινς στον Φερνάντεθ (μοιράστηκαν και από μία τεχνική ποινή) βοήθησε τους Ισπανούς να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να τη ρίξουν σε μονοψήφιο αριθμό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με -7 (45-38).

Με την επιστροφή του Μίροτιτς (πήρε γρήγορα 2 φάουλ του Μίροτιτς, που παρακολούθησε τη δεύτερη περίοδο από τον πάγκο) στο παρκέ η Ρεάλ «έδεσε» σε επίθεση και ριμπαόυντ, ο Γιουγκ (8π. στο γ’ δεκ.) πήρε το «όπλο» του από τα 6.75, μαζί με τον Φερνάντεθ, κι έτσι η «βασίλισσα» μείωσε γρήγορα στο καλάθι -2 (49-47).

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε στην επίθεση από τρίποντο του Πέτγουεϊ, ο Φερνάντεθ χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρίες και οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να διατηρηθούν σε απόσταση. Με τους Ισπανούς να έχουν εκνευριστεί και να μην μπορούν να βελτιώσουν την άμυνά τους, η φροντ λάιν του Ολυμπιακού (Ντάνστον, Σίμονς) συνέχισε την εξαιρετική της απόδοση και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +7 (65-58).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει στα πρώτα λεπτά μόλις ένα τρίποντο του Πέτγουεϊ (68-60) και στη συνέχεια «σίγησε» στην επίθεση για περίπου 3,5 λεπτά.

 Ροντρίγκεθ και Ρέγες έκαναν «σιωπηλή» δουλειά και οι Ισπανοί με επιμέρους σκορ 3-10 μείωσαν στο 37′ σε 71-70, ενώ στα 44” πριν τη λήξη ο Ισπανός γκαρντ έδωσε το προβάδισμα (73-74).

Τα λάθη του Ολυμπιακού, πάντως, γρήγορα ξεχάστηκαν όταν ο Πρίντεζης από τα 6.75 έγραψε στα 27” το 76-74. Η «βασίλισσα» τα… έσπασε στη συνέχεια από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (2/6), όχι όμως και ο Σλούκας (2/2) και ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 78-76, αποτέλεσμα που του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει για την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-38, 65-58, 78-76

Oλυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Ντάνστον 21, Σπανούλης 17 (1), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς 4, Πρίντεζης 5 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 11 (1).

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγες 13, Μίροτιτς 5 (1), Ροντρίγκεθ 19 (1), Κάρολ, Ντάρντεν 5 (1), Γιουγ 16 (3), Μπουρούσης, Σλότερ, Μεϊρί.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης