Ο άσος του ΝΒΑ, Τζέισον Κόλινς, που είχε αγωνιστεί τελευταία στους Μπόστον Σέλτικς και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Sports Illustrated» ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Είμαι 34 ετών, είμαι μαύρος και είμαι γκέι», αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα. «Δεν σκόπευα να γίνω ο πρώτος που το παραδέχομαι, αλλά από τη στιγμή που έγινε χαίρομαι γι΄ αυτό». Και πρόσθεσε: «Εύχομαι να μην ήμουν εκείνο το παιδί στην τάξη που σηκώνει το χέρι του και λέει «Είμαι διαφορετικός». Κανείς, όμως, δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής, γι` αυτό και σηκώνω εγώ το χέρι μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος σέντερ τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται επαγγελματικά και ήδη έχει τη στήριξη πολλών, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Η κόρη του Μπιλ Κλίντον, Τσέλσι είναι φίλη με τον Κόλινς και ο πατέρας της δεν θα μπορούσε να μην τον στηρίξει βγάζοντας μάλιστα ανακοίνωση στην οποία τονίζει τη σημασία της κίνησης του για τον αθλητισμό αλλά και για την κοινωνία των ομοφυλόφιλων.

Από κοντά όμως και ο Κόμπι Μπράιαντ: «Μην κάνεις πίσω και μην αφήσεις κανέναν με την άγνοιά του να σε επηρεάσει. Είμαι υπερήφανος για σένα» δήλωσε ο πρώην παίκτης, σημαία των Λέικερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης