Κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της έχασε την Παρασκευή η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού τη νίκη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» που θα της έδινε από απόψε την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και προηγήθηκαν με επτά πόντους (73-66) ενάμισι λεπτό περίπου πριν τη λήξη, εν συνεχεία επέδειξαν τάσεις αυτοκτονίας και τελικά ηττήθηκαν με 74-73 από την Αναντολού Εφές, που με αυτή τη νίκη ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νικητήριο καλάθι για το συγκρότημα του Μαχμούτι το πέτυχε με φόλοου ο Τζαμόν Γκόρντον στην εκπνοή του αγώνα, ύστερα από άστοχο τρίποντο του Σιπ.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται την επόμενη εβδομάδα να υπερασπιστούν την έδρα τους και να πάρουν το εισιτήριο για το Final 4, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Εκτός κλίματος αγώνα παρέμεινε ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης, καθώς έμεινε στους πέντε πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό, που επιδεικνύοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 (5/7), ανέλαβε την πρωτοπορία στο σκορ από την αρχή του ματς.

Ο Λο ήταν σε μεγάλα… κέφια και με αυτόν «μπροστάρη» η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο +10 στο 6’ (16-6), ενώ μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +8 (12-20).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να «πυροβολούν» από τα 6.75, με τον Σλούκα να δίνει προβάδισμα πέντε πόντων (25-20) στο συγκρότημα του Μπαρτζώκα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο καλάθι.

Εν συνεχεία ανέλαβε τη… σκυτάλη ο εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, Παπανικολάου, ο οποίος με 3/3 τρίποντα κράτησε το προβάδισμα για τους Πειραιώτες, γράφοντας μάλιστα το 44-38 του ημιχρόνου και πάλι από τα 6.75μ.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έδειχνε να χάνει τη διάρκεια του σε άμυνα και επίθεση, η Αναντολού συνέχισε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και κυρίως στα επιθετικά και η τουρκική ομάδα έφτασε και πάλι μία ανάσα από την ανατροπή, μετά από τρίποντα των Σιπ και Σαβάνοβιτς, μειώνοντας στο 26′ σε 52-53.

Εντούτοις, ένα εκπληκτικό «coast to coast» του Χάινς, που ολοκληρώθηκε με καλάθι και φάουλ, κράτησε τον Ολυμπιακό στο +3 (52-55), ενώ ο Σλούκας διατήρησε το προβάδισμα για τους Πειραιώτες στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-58).

Η αντεπίθεση των Τούρκων έφερε αποτελέσματα στον… επίλογο του αγώνα, με την Αναντολού να προηγείται στο 33′ με 62-58.

Ωστόσο, το καλάθι και φάουλ που κέρδισε ο Πρίντεζης έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Ολυμπιακό, για να αναλάβει δράση ο Χάινς και οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική άμυνα προηγήθηκαν στο 38′ με 62-70.

Πάντως τα όσα θα επακολουθούσαν δεν μπορούσε να τα φανταστεί ούτε και ο πιο απαισιόδοξος φίλος των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Με τον Σπανούλη στον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν τάσεις αυτοκτονίας, καθώς έχαναν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο.

Το πλέον κρίσιμο, που παράλληλα αποδείχθηκε και καταδικαστικό για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν αυτό στην τελευταία φάση του ματς, όταν ο Γκόρντον με φόλοου, μετά από άστοχο τρίποντο του Σιπ, πέτυχε το νικητήριο καλάθι, δίνοντας το «φιλί της ζωής» στους Τούρκους.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 74-73

Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 15(2), Βούγιασιτς, Ερντέν 12, Τουντσερί 6(2), Σιπ 7(1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 12(2), Λούκας 10, Γκιουλέρ, Μπάρατς 8(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 15(2), Άντιτς, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10(2), Πάουελ 4, Πρίντεζης 9(2), Παπανικολάου 14(4), Κατσίβελης.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης