Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη (29/10) Γενική Συνέλευση της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτής η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα φέρει προς ψήφιση, μια νέα διάταξη στο καταστατικό η οποία που θα προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ που είτε οι ίδιες είτε πρόσωπα ή και ΜΜΕ συνδεδεμένα με αυτές θα δυσφημούν την Super League και τους συνεργάτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εν λόγω μέτρα έρχονται ύστερα από την διαμάχη της NOVA με τον ΣΚΑΪ που άρχισε τον Σεπτέμβριο και η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της είχε συνδέσει τον ΣΚΑΪ με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ποινή, αν μια ΠΑΕ ή κάποιος που συνδέεται με την ΠΑΕ συκοφαντεί τη Super League ή τους χορηγούς-συνεργάτες της, φτάνει τις 300.000 ευρώ πρόστιμο (με διπλασιασμό στην υποτροπή).

Μάλιστα αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 30 ημερών, τότε θα παρακρατούνται χρήματα από τηλεοπτικά και άλλες χορηγίες, ενώ μπορεί να φτάσει στον μη ορισμό αγώνα ή σε περιορισμό στις μεταγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να περάσει αυτή η διάταξη στο καταστατικό χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία (τα 3/5 των ΠΑΕ, δηλαδή οι 13 στους 18).

Στην Γενική Συνέλευση αναμένεται η έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς θεωρεί την συγκεκριμένη διάταξη “φωτογραφική” λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ άγνωστη παραμένει και η στάση των υπόλοιπων ΠΑΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης