Αμέριστη συμπαράσταση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) στην μάχη κατά της FIFA και του Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό, Τζον Γουϊτινγκεϊλ.

Η είδηση-βόμβα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένες χώρες να μποϋκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018) και να αγωνιστούν σε δική τους διοργάνωση, προέκυψε μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της FA, Γκρεγκ Ντάικ, όταν ο Γουϊτινγκεϊλ δήλωσε: «Μιλήσαμε για την πιθανότητα ενός εναλλακτικού Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατά πόσο η UEFA θα βοηθούσε σ΄αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενα είναι σαφές: αν υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να προκύψει δυνατή συμφωνία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή ακόμα και από τον υπόλοιπο κόσμο. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με την UEFA και καταλαβαίνω ότι αυτό θα συμβεί μέσα στην εβδομάδα. Ο κ. Ντάικ επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην ανεύρεση συμμάχων απ΄όλη την υφήλιο».

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός που πήρε χαρτοφυλάκιο πριν από λίγες εβδομάδες μετά την επανεκλογή των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον, διευκρίνισε ότι η Αγγλία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει μόνη σε μποϋκοτάζ.

«Θα ήταν παραδοχή ήττας. Αυτή η τακτική μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο με τη συμπαράσταση άλλων εθνικών ομάδων. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει έντονη υποστήριξη, τότε θα προχωρήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε, επίσης, να «κατακεραυνώσει» τον Σεπ Μπλάτερ ο οποίος εν μέσω του πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς, εξασφάλισε την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA για πέμπτη συνεχόμενη θητεία. «Η FIFA και ο Μπλάτερ απέτυχαν να ασπαστούν την παλλαϊκή απαίτηση για αλλαγή.

Ο Μπλάτερ θα έπρεπε να αποχωρήσει για το καλό του ποδοσφαίρου. Οι χορηγοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα το σκεφτούν πολύ καλά για να αποφασίσουν αν θέλουν να συσχετιστούν με μια τέτοια επονείδιστη οργάνωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης