Σφοδρη επίθεση εναντίον του Μισέλ Πλατινί εξαπέλυσε μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Ρομάριο, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος άσος δήλωσε πως «η FIFA είναι διεφθαρμένη και δεν υπάρχει διέξοδος με τον Πλατινί. Είναι της ίδιας σχολής με τον Μπλάτερ». Ο Ρομάριο τόνισε πως ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της διαφθοράς, που συγκλονίζουν την παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πιστεύω πως ο Πλατινί είναι διεφθαρμένος όπως ο Μπλάτερ, αλλά είναι της ίδιας σχολής και δεν πρόκειται να κάνει τις απαραίτητες τομές στην FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι βουτηγμένη στη διαφθορά. Υπάρχει ένα καρτέλ, που πρέπει να διαλυθεί. Εγιναν κάποιες συλλήψεις, αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο και χρειάζοντας μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο Ρομάριο, ο οποίος στηρίζει τον συμπατριώτη του, Ζίκο, για την προεδρία της FIFA.

Η FIFA στις 26 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει για να εκλέξει το νέο πρόεδρο της, στη θέση του Σεπ Μπλάτερ. Εκτός του Ζίκο και του Πλατινί, υποψήφιοι θα είναι ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλι Χουσείν, ο Νοτιοκορεάτης δισεκατομμυριούχος, Τσουνγκ Μονγκ Γιουν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπιλίτι, ο Νταβίντ Νακχίντ από το Τρινιτάντ/Τομπάγκο και ο Νιγηριανός, Σεγκούν Οντεγκμπάμι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης