Αινιγματικός παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» για τον διάδοχο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της Εθνικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασιλακόπουλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Η συνεργασία με τον κ. Ζούρο έχει λήξει. Είμαστε στην ολοκλήρωση της μελέτης. Δεν πάμε αδιάβαστοι. Υπάρχει μια μικρή λίστα Ευρωπαίων προπονητών. Αυτό που μπορώ να πω σαν είδηση είναι ότι την Πρωτοχρονιά θα έχουμε προπονητή.
 
Για πολλούς λόγους δεν μπορεί να είναι full time προπονητής, γιατί αυτοί που μπορούν να έρθουν είναι σε ομάδα και είναι κάπως ακριβοί για τα σημερινά δεδομένα.

Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζει άριστα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, το πώς εξελίσσεται το μπάσκετ στον ευρωπαϊκό χώρο και να γνωρίζει άριστα το ελληνικό μπάσκετ».

Για το φλερτ με τον Μεσίνα: «Η περίπτωση Μεσίνα δεν χάθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά λόγω υπαναχώρησης την τελευταία στιγμή του κυρίου Μεσίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την περίπτωση Ομπράντοβιτς: «Ρωτήστε τον εσείς αν θέλει να δουλέψει το καλοκαίρι…».

Για το αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Παναγιώτη Γιαννάκη: «Τώρα μου λέτε πράγματα στα οποία δεν θέλω να σχολιάσω. Σας είπα πού κοιτάμε. Την Πρωτοχρονιά θα έχουμε προπονητή, δεν θέλω να πω κάτι άλλο…».

Για τον όμιλο του Eurobasket:
«Η κλήρωση είναι κλήρωση, φέρνει κάποιους αγώνες σε κάποια στιγμή, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι η ομάδα σου τη δεδομένη στιγμή και πώς θα είναι ο αντίπαλος. Θα δείξει ο χρόνος».

Για τη νέα φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ: «Υπάρχει μια καινούργια μαγιά, η οποία ήδη έχει μεγάλη εμπειρία. Αυτά τα παιδιά έχουν πάρει δύο πανευρωπαϊκά και έχουν ωριμάσει όλα αυτά τα παιδιά. Έχουμε όλα τα στοιχεία να πάμε πάρα πολύ καλά».

Για τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Ήταν από τις πολύ άσχημες αθλητικές στιγμές που έζησα. Το τι έφταιξε και να ασκούμε κριτική σε μια άτυχη στιγμή της Εθνικής δεν είναι σωστό. Ας σταθούμε στις καλές στιγμές της Εθνικής. Η Εθνική θα πρωταγωνιστεί και όλα θα εξελιχθούν καλά».

Για την κατάσταση στο μπάσκετ: «Το μπάσκετ κι ο αθλητισμός είναι μέρος της κοινωνίας, δεν μένει ανεπηρέαστο, αλλά αντιστέκεται, τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικής εκπροσώπησης. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν προβλήματα πολλά και φοβάμαι ότι από το νέο έτος θα διογκωθούν».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης