Στη θέση του αμυντικού χαφ σκέφτεται ο Λεονάρντο Ζαρντίμ να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Σιόβα στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Η πρόθεση αυτή του Πορτογάλου τεχνικού φανερώθηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όταν πέρασε στο γήπεδο τον 24χρονο στόπερ και τον έβαλε ως «κόφτη» μπροστά από το αμυντικό δίδυμο Κοντρέρας – Μανωλά.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και την περσινή σεζόν, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπραξε ανάλογα με τον Γιάννη Μανιάτη. Από δεξί μπακ τον έκανε ανασταλτικό χαφ και έτσι κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην Εθνική Ελλάδας. Τώρα ο Ζαρντίμ προσανατολίζεται να τοποθετήσει στο κέντρο της μεσαίας γραμμής τους δύο πρώην παίκτες του Πανιωνίου, έχοντας τον Σιόβα πιο μπροστά κερδίζει ύψος στις ψηλές μπαλιές με τις οποίες αρέσκονται να παίζουν οι αγγλικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αν και κεντρικός αμυντικός ο διεθνής παίκτης είναι καλός τεχνίτης και μπορεί να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Όσον αφορά το δεξί άκρο της άμυνας (ελέω της απουσίας του Βασίλη Τοροσίδη), όλα δείχνουν ότι αυτή την θέση θα καλύψει ο Μοντέστο. Εν τω μεταξύ, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι ετοιμάζει τον Ντρίσα Ντιακιτέ, ο οποίος υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στους «κανονιέρηδες». Θυμίζουμε ότι ο διεθνής άσος από το Μάλι έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί ως «κόφτης» και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Όλες, όμως, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον 38χρονο προπονητή, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τον Λιούμπομιρ Φέισα και τον Λεάντρο Γκρέκο. Στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού αναμένεται να επιστρέψει και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος αισθανόταν ενοχλήσεις το Σάββατο όμως θα μπορέσει να βρεθεί ξανά στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας. Είναι πολύ πιθανό ο Ζαρντίμ να πάρει στο Λονδίνο όλους τους ποδοσφαιριστές, εκτός από τους Τοροσίδη και Παπάζογλου. Δηλαδή, να έχει 20 παίκτες στην αποστολή και ν’ αποφασίσει την Τετάρτη ποιοι θα μπουν στην τελική 18άδα.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης