Στην αποκάλυψη ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, προκειμένου να ενισχύσει την απόδοσή του, για μεγάλο διάστημα της επαγγελματικής καριέρας του, προχώρησε ο Γερμανός ποδηλάτης, Στέφαν Σουμάχερ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel»

«Πήρα ερυθροποιητίνη, αυξητικές ορμόνες και κορτικοστεροειδή» τόνισε χαρακτηριστικά ο 31χρονος αθλητής, ο οποίος αρνούνταν για χρόνια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επεσήμανε ότι άρχισε να κάνει ενέσεις ντόπινγκ σε ηλικία 20 ετών: «Ενέταξα τον εαυτό μου σε ένα σύστημα. Δεν είμαι υπερήφανος γι΄αυτό, απλά συνέβη. Το ντόπινγκ ήταν τόσο μέρος της καθημερινής ζωής όσο ένα πιάτο μακαρόνια μετά την προπόνηση».

Ο Σουμάχερ αποκάλυψε ότι, κατά τη θητεία του στην Γκερολστάινερ το διάστημα 2006-08, οι γιατροί της ομάδας είχαν εμπλακεί ενεργά στη διαδικασία του ντόπινγκ και αρκετά φάρμακα διακινήθηκαν μέσω του λεωφορείου της ομάδας, υπογραμμίζοντας: «Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να βγάλει τις περισσότερες ουσίες έξω από το ιατρικό κουτί. Ήταν απόλυτα τρελό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουμάχερ βρέθηκε «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία CERA τον Ιούλιο του 2008, στη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας, και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να του επιβληθεί από το CAS αποκλεισμός μέχρι τις 27 Αυγούστου 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης