Ο Χουμπ Στέφενς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα και τόνισε ότι οι Πορτογάλοι διαθέτουν μια σπουδαία ομάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από την Του΄μπα και απάντησε ότι δεν διαβάζει τον ελληνικό Τύπο.

«Σπουδαίος σύλλογος η Μπενφίκα και πολύ καλή ομάδα και για να πετύχεις κάτι απέναντί της πρέπει να έχεις όχι μόνο μία καλή μέρα, αλλά και στα δύο ματς. Και πρέπει, και οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους», είπε αρχικά ο Στέφενς και ρωτήθηκε για τη δυσκολία να προετοιμάσει άλλη ομάδα για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ξέραμε αυτό όταν κάναμε τις μεταγραφές, δεν είναι δύσκολο. Πήραμε και παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Ευρώπη. Χρειάζεται διαχείριση και από εμάς και από τους παίκτες, ίσως κάποιοι δεν το έχουν συνηθίσει ακόμη. Πιστεύω θα γίνει στην πορεία».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ είπε: «Έχω εξηγήσεις, αλλά δεν θα τις αποκαλύψω. Υπάρχουν, σας το είχα πει και πριν εβδομάδες δυσκολίες στο εγχείρημα με τόσους πολλούς νέους παίκτες. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, όμως, που δεν θέλω να τα συζητήσω με τους δημοσιογράφους, αλλά με τους παίκτες μου».

Για την παράδοση του ΠΑΟΚ να παίζει κόντρα στις μεγάλες ομάδες, είπε: «Αν ένας αντίπαλος σαν τη Μπενφίκα δεν δίνει κίνητρο δεν μπορω να καταλάβω τι θα δώσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο sold out και αν αυτό δημιουργεί την υποχρέωση για το καλύτερο πρόσωπο του ΠΑΟΚ: «Ελπίζω είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που πιστεύω ότι ο κόσμος θα το απολαύσει και οι παίκτες μου θα το χαρούν».

Σχετικά με τα αγωνιστικά του πλάνα δεν άνοιξε τα χαρτιά του: «Αυτό είναι έκπληξη… Ένα είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουμε με έντεκα παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Όταν δεν έχεις τη μπάλα αμύνεσαι και όταν την πάρεις εσύ πρέπει να κάνεις επίθεση».

Για την κριτική μετά τις τελευταίες ήττες και το πόσο ήρεμος αισθάνεται ο ίδιος και οι παίκτες του, απάντησε: «Στο τελευταίο ματς παίξαμε αρκετά καλά και δεν κερδίσαμε. Και ο αντίπαλος είχε τύχη που δεν είχαμε εμείς και πρέπει να μας δημιουργεί εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Ο Στέφενς ρωτήθηκε για τις απουσίες του Καρντόσο, του Γκαράι και του Γκαϊτάν: «Έχει μεγάλο ρόστερ και δεν θα είναι πρόβλημα να αντικαταστήσει τους ποδοσφαιριστές της. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί. Είναι το πρώτο παιχνίδι από τα δύο και πιστεύω ότι η Μπενφίκα δεν θα πάρει πολλά ρίσκα. Απομένει να δούμε κι εμείς πώς θα διαχειριστούμε τον αγώνα».

Για τον προπονητή της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους, σχολίασε: «Τον γνωρίζω πολύ καιρό και τον σέβομαι».

Αν η παρουσία του Πλατινί στην Τούμπα και αυτή του προέδρου της ΕΠΟ είναι μία ευκαιρία να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι η διαφορά του με τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτή που αποτυπώνεται στο πρωτάθλημα: «Δεν είναι σημαντικό ποιος θα παρακολουθεί το ματς. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε όλα τα ματς καλά, ειδικά σε ένα μεγάλο ματς. Και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αύριο».

Ποιο σκορ όμως θα τον ικανοποιούσε: «Δεν πρέπει να προδικάσεις από τώρα. Αυτό το λες μετά τον αγώνα. Τώρα μπορείς να πεις ότι το 1-0 είναι καλό, αλλά αν έχεις χάσει πολλές ευκαιρίες, μετά το ματς λες ότι δεν είναι έτσι».

Για τα σενάρια περί αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Δεν διαβάζω τις εφημερίδες και μάλλον θα συνεχίσω να το κάνω. Αφοσιώνομαι στη δουλειά μου, τώρα στα παιχνίδια με την Μπενφίκα. Αυτοί που γράφουν αυτά, είναι που έχουν μάθει να γράφουν τέτοια».

Τέλος, ρωτήθηκε για την εικόνα που έχει σχηματίσει μετά από 8 μήνες δουλειάς στον ΠΑΟΚ: «Έλεγα πάντα ότι είναι δύσκολο στην Ελλάδα να παίζεις ως φαβορί κόντρα σε ομάδες που σε περιμένουν. Νομίζω ότι έχουμε βελτίωση σ’ αυτό τον τομέα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης