Στην Αθήνα αφίχθη το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος θα προεδρεύσει στο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της IPC που θα γίνει από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Hotel. Ο Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος πριν από 12 χρόνια επί ελληνικού εδάφους είχε πάρει το χρίσμα του προέδρου της IPC, διεκδικεί για τέταρτη φορά τον προεδρικό θώκο στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Τον ισχυρό άνδρα της IPC υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιος Φουντουλάκης, αφού οι δύο παράγοντες συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα οι δύο πλευρές, στο περιθώριο των εργασιών της IPC, θα έχουν επαφή με στόχο την ισχυροποίηση του ελληνικού παραολυμπιακού κινήματος ενόψει των μεγάλων αγωνιστικών προκλήσεων του 2014 (Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες, Σότσι), του 2016 (Παραολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο ντε Τζανέιρο) κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη του κ. Κρέιβεν στη χώρα μας, άνοιξε τον κύκλο μιας σειράς αφίξεων απ’ όλες τις εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές, παγκόσμιες ομοσπονδίες, περιφερειακές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία κ.α., οι οποίοι και θα λάβουν μέρος στις εργασίες της IPC. Χαρακτηριστικά περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες, από περίπου 150 χώρες απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη, θα βρεθούν στην Αθήνα, η οποία έως και τις αρχές της επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσει το κέντρο του παγκόσμιου παραολυμπιακού αθλητισμού.

Να θυμίσουμε ότι το Συνέδριο της IPC θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ενώ η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 στον ίδιο χώρο. Την τελευταία ημέρα (24 Νοεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές από τις οποίες θα προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο της IPC. Οι συμμετέχοντες της Γενικής Συνέλευσης θα εκλέξουν νέο πρόεδρο, αντιπρόεδρό και τα υπόλοιπα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Εκτός των άλλων, το βράδυ του Σαββάτου, στο περιθώριο των εργασιών, η IPC θα βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες, ομάδες κ.α. των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης