κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Πάτρικ Μακάου, έμεινε εκτός της Ολυμπιακής ομάδας της Κένυας που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι για το Λονδίνο, αφού δεν κατάφερε να τερματίσει την περασμένη Κυριακή στον διεθνή Μαραθώνιο δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι τρεις Κενυάτες αθλητές που θα τρέξουν στο Λονδίνο, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία στίβου της χώρας, είναι ο Ουίλσον Κίπσανγκ, νικητής την Κυριακή στον αγώνα της βρετανικής πρωτεύουσας, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Άμπελ Κιρούι, και ο Μόσες Μόσοπ Κίπροπ, που κατετάγη τρίτος στο Μαραθώνιο του Ρότερνταμ μέσα στον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κίπσανγκ είναι και ο 2ος ταχύτερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο με τις 2 ώρες 3 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα που τερμάτισε στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Μακάου σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ με 2:03:38 στο Βερολίνο τον προηγούμενο μήνα.

«Επιλέξαμε τους αθλητές βάσει των ατομικών επιδόσεών τους στους αγώνες του Μαραθωνίου που συμμετείχαν αυτή τη σεζόν, ενώ δώσαμε και αρκετή έμφαση στην εμπειρία που διαθέτουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ισάια Κιπλάγκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη έκπληξη θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί η επιλογή του Μόσοπ, που τερμάτισε στο Ρότερνταμ σε 2:05:02.

Στις γυναίκες οι επιλογές για το Λονδίνο ήταν μάλλον αναμενόμενες, αφού πρόκειται για την κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, Μέρι Κεϊτάνι, την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Εντνα Κιπλάγκατ, και την 2η στην ίδια διοργάνωση Πρίσκα Γέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος Κενυάτης δρομέας που κέρδισε Μαραθώνιο δρόμο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2008 στο Πεκίνο ο Σάμουελ Γουανχίρου, ο οποίος σκοτώθηκε πέρυσι από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, λίγο μετά την είσοδο σε αυτό της γυναίκας του, η οποία τον έπιασε στο κρεβάτι με την ερωμένη του.

Ακόμη ένα αγώνισμα, στο οποίο οι Κενυάτες δίνουν μεγάλη σημασία, είναι τα 10.000μ και η ομάδα των τριών αθλητών που θα μετάσχει στο Λονδίνο θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Όρεγκον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης