Στην O2 Arena του Λονδίνου θα φιλοξενηθεί το Final-4 της Ευρωλίγκα για το 2013 όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου. Στόχος των διοργανωτών είναι να προωθήσουν το άθλημα στη Βρετανία, μία χώρα όπου δεν είναι αρκετά διαδεδομένο και μάλιστα, μόλις έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο σχολιαστής αγώνων μπάσκετ του ραδιοφώνου του BBC, Κρις Μίτσελ, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη αυτές τις ημέρες και δήλωσε στο ΑΠΕ: «Ως δημοσιογράφος… προσωπικά έπεσα από τη θέση μου, όταν άκουσα τον Τζόρντι Μπερτομέου να το ανακοινώνει. Το είχαν πρωτοαναφέρει οι διοργανωτές πέρυσι, στη Βαρκελώνη, αλλά υπήρχαν πληροφορίες πως το διεκδικούσε και το Κάουνας. Από τη μία, λοιπόν έχεις την Εθνική Μεγάλης Βρετανίας που θα αγωνιστεί στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ για πρώτη φορά και σίγουρα θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Βρετανών φιλάθλων. Έναν χρόνο μετά θα έχουμε τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να προσγειώνονται στο Λονδίνο για τον τίτλο του πρωταθλητή της Ευρωλίγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το ενδιαφέρον θα παραμείνει ζωντανό, στην προσπάθεια που κάνουν οι διοργανωτές να βρουν μία νέα αγορά, στη Βρετανία. Αν τα πάει μάλιστα καλά και η εθνική Βρετανίας ακόμη καλύτερα. Αν έχεις και κάποιους από τους γνωστούς Βρετανούς αστέρες σε μία από τις τέσσερις ομάδες του φάιναλ φορ, αναφέρομαι στους Ποπς Μένσα Μπονσού, Τζο Φρίλαντ ή Ρομπ Άρτσιμπαλντ, τότε οι φίλαθλοι θα έχουν και μέσα στο παρκέ έναν συμπατριώτη τους κι αυτό σίγουρα αυξάνει το ενδιαφέρον. Για το μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας είναι φανταστικό, λοιπόν».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης