«Άνθρωπος, Σούπερμαν, Πιστολάς» (Man, Superman, Gunman). Αυτός είναι ο τίτλος του περιοδικού «Time», με φωτογραφία του Όσκαρ Πιστόριους.

Στο άρθρο μάλιστα σημειώνεται ότι τέσσερις ημέρες πριν πυροβολήσει την σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ στο σπίτι του, στην Πρετόρια, ο Πιστόριους έστειλε μήνυμα στο twitter για τη βία κατά των γυναικών στη Νότιο Αφρική, στο οποίο έγραφε: «Ξύπνησα σε ένα ευτυχισμένο, ασφαλές σπίτι σήμερα το πρωί. Κάτι που δεν συνέβη στον καθένα. Υψώστε την φωνή σας για τον βιασμό των ατόμων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Στίνκαμπ και ο Πιστόριους έβγαιναν από τον περασμένο Νοέμβριο, γράφει ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας: «Παρά την σύντομη κοινή ζωή τους, τα μηνύματα της (Στίνκαμπ) στο twitter αποκαλύπτουν τη χλιδάτη ζωή των λευκών της νοτιοαφρικανικής ελίτ.

Η Στίνκαμπ ήταν το τραγικό θύμα μιας φυλετικά διαιρεμένης κοινωνίας όπου ο φόβος και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι τόσο διαδεδομένα που οι πολίτες πρώτα πυροβολούν και μετά ρωτάνε…

Κι έπειτα είναι και η ίδια η σκηνή του εγκλήματος. Ένα κλειδωμένο μπάνιο εντός μιας οχυρωμένης έπαυλης σε έναν ελίτ θύλακα που είναι περικυκλωμένος από συρματόπλεγμα, σε μια χώρα όπου πάνω από το μισό του πληθυσμού κερδίζει λιγότερο από 65 δολάρια το μήνα και οι δολοφονίες είναι τόσο κοινές που φθάνουν τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και των διασήμων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης